Съдия-изпълнител продава къщата за гости на дупнишкия общински съветник Г. Градевски заради 77 000 лв. дълг към община Сапарева баня

Частен съдебен изпълнител е обявил за продажба къщата за гости на общинския съветник в Дупница Георги Градевски заради 77 000 лв. неплатени задължения към общинската хазна в Сапарева баня. Триетажната къща за гости на Градевски се намира на ул “Пчела” №12 в Сапарева баня. Справка в Общинска администрация в Сапарева баня сочи, че къщата за гости се вода на името на фирма “Соларис София” ЕООД с едноличен собственик на капитала от 780 000 лв. Георги В. Градевски. Фирмата не е плащала данъци и такси, както и туристически данък повече от 15 г. Натрупаните задължения от 77 000 лв. са заедно с лихвите.

Не само Градевски дължи голяма сума на общината, но кметът Калин Гелев не пожела да назове имената на некоректните платци – юридически и физически лица. Пред медиите той заяви, че са заведени дела и чрез частен съдебен-изпълнител общината ще си търси парите от некоректните платци.

„Без да ме уведомят от община Сапарева баня, че дължа неплатени данъци и такси, чрез съдия-изпълнител са обявили за продан вилата ми в Сапарева баня, където живеят родителите ми в момента. Голяма част от задълженията ми са с изтекъл срок по давност. Отидох в общината в Сапарева баня, направих справка и се оказа, че дължа 13 800 лв., останалата част от сумата до 77 000 лв. е с изтекъл срок на давност”, заяви Градевски.

Той беше кандидат за кмет на Дупница от партия АБВ на последните избори през 2019 година.

След като не спечели вота, Градевски стана общински съветник от АБВ, но след няколко месеца се отказа от партията и стана независим.

Преди изборите за народни представители Градевски съдейства на Цветан Цветанов да основе организация в Дупница с неговия политически проект, но след това оттегли подкрепата си за Цветанов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене