Вельо Илиев почна компроматна война налъжите, Петя Кънчева – едно от остриетата

Лишен от лъжицата и кацата на властта: Бившият кмет Илиев инструктирал бившата главна инженерка Кънчева да засипва с лъжи в платени публикации новото управление на общината Близка на Вельо фирма платила осмомартенския банкет в „Авалон” на освободените от общината служителки, същата фирма плаща компроматната войнa

На тайна среща бившият кмет Вельо Илиев е поръчал на бившия главен инженер Петя Кънчева да саботира чрез платени поръчкови материали, пълни с манипулации и лъжи, настоящото управление на общината. Направен е и график, по който трябва да излизат материалите. Вместо да се примири със загубата си на изборите, Илиев е предприел непочтена компроматна война с общината, подтикван от засегнати бизнес и лични интереси. Той няма как да изпълни поетите преди изборите ангажименти към различни бизнескръгове, които чрез него 16 години участваха в управлението на Петрич и висяха на гърба на общината, трупайки печалби от съмнително спечелени поръчки. Единственият му изход е да води тази война, която е платена от същите тези бизнес кръгове, чиито интереси са засегнати.

ПЕТЯ КЪНЧЕВА Е ОПРЕДЕЛЕНА ЗА ЕДНО ОТ ОСТРИЕТАТА В ТАЗИ ВОЙНА.
На 9 март, съобразно начертания график, в регионална медия излезе един от поръчковите платени материали, подписани от Кънчева. В него тя откровено лъже, че кметът Димитър Бръчков е платил на роднината си Красимир Точев 19 550 лева за авторски надзор на спортната зала, без да има подписани документи.
Наше разследване проследи събитията от последните дни на компроматната война на Вельо Илиев срещу кмета Димитър Бръчков. Преди на 9 март да излезе подписната от нея самата лъжа, вечерта на 8 март Вельо Илиев е събрал на банкет в „Авалон” всички освободени от работа служителки от бившия му екип. Някои от тях дошли семейно и с децата си. На осмомартенския банкет е присъствала и Петя Кънчева, доволна, че на другия ден ще излезе нейният материал. Присъствието й е увековечено на снимка, която обикаля интернет. На фотото освен Кънчева, се виждат нейни колежки в компанията на бившия кмет Вельо Илиев, бившия секретар Туфчо Сандъкчиев, и бившия специалист от незаконното Евгени Андонов – Гено Морския. Очевидно бившите управляващи с рейдове по различни заведения поддържат тим билдинга, за да могат периодично да атакуват новото общинско управление, създавайки си илюзия за екипност. Страдайки от безнадежден реваншизъм, така те „удавят” в мъка тъгата си по загубената власт.
Осмомартенският банкет е платен от близка до Вельо Илиев фирма. На банкета бившият кмет произнесъл реч в стил Тодор Живков. „Заедно с вас сме преживели много добри и лоши неща. Били сме заедно, и пак ще работим заедно. Характерът ми е такъв, че съм се грижил за вас, и ще продължа да се грижа за вас”, казал Вельо Илиев.
След банкета Вельо Илиев продължил да инструктира Кънчева
ПОРЪЧКОВО ДА АТАКУВА НОВОТО ОБЩИНСКО УПРАВЛЕНИЕ
по различни теми: проекта за възстановяване на градската среда в Петрич, депото за отпадъци до село Ръждак, спортната зала. Бившите управляващи знаят къде са допуснали нарушения, и къде са заложили „бомби”, за които отговорността е тяхна. Но тъй като минаха няколко месеца след изборите, те са заръчали на Кънчева да манипулира фактите, редувайки ги с откровени измислици и неистини така, че вината за нарушенията и гафовете да се прехвърли от екипа на Вельо Илиев върху екипа на Димитър Бръчков. Разчита се, че хората са забравили кой управлява шуробаджанашки общината цели 16 години, и кой е подписвал договорите, по които бившите управляващи обвиняват в собствените си грехове новото общинско управление. В идните дни ще излязат няколко такива поръчкови материали от Кънчева.
Излизането на поръчковия материал на Петя Кънчева на 9 март е било платено от същата фирма, която платила осмомартенския банкет в „Авалон”. Но наличните документи показват, че за авторски надзор на спортната зала общината е платила на съвсем друга фирма по договор, подписан, след като фирмата е спечелила съответната процедура за проектиране и авторски надзор. Поради изнесените манипулации и неистини в подписания от нея материал през идващата седмица Красимир Точев внася жалба и иск в съда срещу Петя Кънчева за оклеветяване. Той обеща да разкаже на обществеността много интересни неща за бившите управляващи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене