Екс шеф на НСС Иван Драмов от Дупница и кметът на Петрич Бръчков посрешнаха хиляди на 110-я рожден ден на Ванга

Бившият шеф на Национална следствена служба Иван Драмов от Дупница, които сега е адвокат и президент на Фондация Ванга посрещна стотици хора, докоснали се до феномена Ванга и намерили при нея изцеление на тялото и душата. На комплекса край Рупите, носещ нейното име, за да отбележат 110 години от нейното рождение беше кменът на Петрич Димитър Бръчков.

„До името на Петрич винаги ще стои това на Ванга – със смисъл, прозрение и послание за добри мисли и дела!“- каза кметът на Петрич Димитър Бръчков.

„Още от вратата баба Ванга разбираше човек колко струва.“- каза Иван Драмов и се поздрави със старите си приятели от Дупница Войводата- Владо Стоянов, дългогодишен лидер на ВМРО от Дупница и адвокат Николай Балабанов.

С празнична литургия, ортодоксални песнопения и споделени спомени за пророчицата, пред храма „ Света Петка“ беше отбелязана 110-годишнината от рождението на Ванга.

Нова галерия беше открита в комплекса, носещ нейното име, а идеята е на фондацията, която продължава нейното дело, споделя Иван Драмов.

Гости от страната и чужбина, обикновени хора и високопоставени особи, дори политически противници , преодоляха различията си , за да се поклонят заедно пред голямата пророчица, помогнала на всеки, дошъл при нея. 25 години след нейната кончина, тя продължава да е жива за всички.

Със смирение хиляди посетиха днес храм „Света Петка Българска“, където беше отслужена тържествена литургия за 110 години от рождението на Ванга. Емоционално слово веднага след това припомни живота на пророчицата и сторените от нея добрини, уроците на които учеше и утехата, която даваше. За годишнината от рождението беше осветена галерия „Ванга“, в която са представени картини и скулптури на изявени български творци. Всички те са дарени за случая. Специално беше участието в събитието днес на Музикална лаборатория за човека с диригент Йордан Камджалов. Близки на пророчицата, политици, общественици, представители на общински и държавни институции, признателни граждани уважиха отбелязването на годишнината от рождението на пророчицата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене