Сговорна дружина от Симитли наля основите на параклис в чест на св. Иван Рилски на Коматинските скали

Десетки младежи и мъже, кметове на села, общински съветници, бившият председател на Общински съвет Симитли – Владимир Христов, и доброволци, начело с кмета на община Симитли Апостол Апостолов, рано тази сутрин започнаха наливането на основите на нов параклис „Св. Иван Рилски“ при Коматинските скали.

Идейният проект е на художника Николай Кашев. Организатори на днешното полагане на основите бяха кметът на община Симитли Апостол Апостолов и кметът на село Сушица Георги Митрев.

Според старо предание преди да отиде в Скрино, Иван Рилски преспива една вечер на Коматинските скали и по хребета им стига в Скрино. След това отива в Рила планина, където се основава Рилският манастир. Именно заради това скалният параклис ще носи името на Св. Иван Рилски.

Сговорна дружина от Симитли наля основите на параклис в чест на Иван Рилски на Коматинските скали Сговорна дружина от Симитли наля основите на параклис в чест на Иван Рилски на Коматинските скали Сговорна дружина от Симитли наля основите на параклис в чест на Иван Рилски на Коматинските скали Сговорна дружина от Симитли наля основите на параклис в чест на Иван Рилски на Коматинските скали Сговорна дружина от Симитли наля основите на параклис в чест на Иван Рилски на Коматинските скали

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене