Ще се радваме ли на топло време и в неделя

Ще се затопля и максималните температури ще са между 18° и 23°

Днес ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър, в Източна България – от североизток. Ще се затопля и максималните температури ще са между 18° и 23°. Това сочи прогнозата на дежурния синоптик Евгения Егова в сайта на НИМХ.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца – слабо ще се понижи.

Времето за Гоце Делчев ще е слънчево с максимална температура 24 градуса.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен, предимно северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра – около 9°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще продължи да духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 18°-20°. Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 26 мин. и залязва в 19 ч. и 04 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 38 мин. Луната в София изгрява в 03 ч. и 29 мин. и залязва в 18 ч. и 02 мин. Фаза: три дни преди новолуние.

През първата половина от следващата седмица над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Дневните температури в много райони ще достигат 20°-25°, а минималните сутрин ще са под 10°. В Източна България ще има значителна ниска облачност, а в сутрешните часове – и намалена видимост. По Черноморието е възможно и да преръмява. Там минималните температури ще са малко по-високи, но дневните ще остават по-ниски – до 20°. В отделни затворени котловини, главно в Западна България, където в нощните часове ще е тихо, температурите сутрин ще се понижават до около 3° и там ще има условия за слана, както и за намалена видимост.

Към края на деня в сряда и през нощта срещу четвъртък от запад облачността ще се увеличи, вятърът ще се усили.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене