Благодарение на Топ Преса започна строежа на храма „Св. Пантелеймон“ в с. Церово

CerovoПоложен бе основният камък на храма „Св. Пантелеймон“ в село Церово

След тържествен църковен водосвет и каноничен ритуал  бе положен основният камък на новия православен храм „Св. Пантелеймон“, който се изгражда в благоевградското село Церово.

Cerovo-3В присъствието на много местни хора Негово високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим заедно със свещеници от централния благоевградски храм „Въведение Богородично“ отслужи водосвета и положи камъка, който ще остане завинаги в основите на новата черква. Това е първата черква, която се строи в селото, а инициативата е на Росен Едипов и Йордан Виранов.

Cerovo-4Митрополит Серафим увери, че ще бъде направено необходимото новият православен храм да бъде завършен по-скоро. Председателят на Общинския съвет в Благоевград Радослав Тасков, който присъства на полагането на основния камък, също заяви, че общинското ръководство ще подкрепи това боголюбиво и родолюбиво начинание.

Председателят на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков

Председателят на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков

Топ Преса бе единствената частна медия уважила събитието. Йордан Виранов и кмета на с. Церово Лефтер Едиповни благодариха на Топ Преса, че уреди финансиране на стойност от 65 000 лв. с което стартира строежа!

Присъстваха колегите от БТА и БНТ2

Методи Байрактарски Зам.-председател на редакционния съвет на Топ Преса и кмета на с. Церово Лефтер Едипов

Методи Байрактарски (Ice) Зам.-председател на редакционния съвет на Топ Преса и кмета на с. Церово Лефтер Едипов

Йордан Виранов

Йордан Виранов

Росен Едипов

Росен Едипов

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене