Мъгливо сутринта дъжд следобед

дъжд

Днес от югозапад облачността ще продължи да се увеличава и вплътнява и след обяд ще завали дъжд, в северозападните райони – сняг. Преди пладне на места в равнините видимостта ще бъде намалена от мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, който привечер ще се усили и с него в страната ще прониква студен въздух. Максималните ще бъдат между 4° и 9°, по-ниски в Северозападна България и по поречието на река Дунав – между 0 – 3°. В София – около 6°. През нощта и утре под влияние на средиземноморски циклон, метеорологичната обстановка в страната ще бъде твърде сложна.

 За Благоевград максималната температура днес ще е 12°, а минималната (-1°), за Банско 11°/2°, Разлог 12°/2°, Дупница 11°/0°, Кюстендил 12°/-1°, Перник 10°/1°, Гоце Делчев 12°/7°, Сандански 15°/7° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 13°, а минималните до 3°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

 Атмосферното налягане е близко до средното за януари – ще се понижава.

И над планините облачността ще се увеличава и вплътнява и в следобедните часове ще бъде облачно, ще завали дъжд, над 1500 метра – сняг. Ще бъде ветровито с умерен и силен вятър от южната четвърт, който привечер ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра – около минус 2°.

Над Черноморието ще бъде облачно, преди обяд с намалена видимост, на отделни места и с ръмежи; към края на деня ще завали дъжд. Ще духа до умерен източен вятър, който привечер ще се усили. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 5° и 10°. Температурата на морската вода е 7° – 9°. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала и тенденцията е на усилване.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене