Кога да внимаваме за магнитни бури през октомври

Септември и октомври са месеците с най-силни магнитни бури, които са налюдавани в миналото у нас. Въпреки това засега не се очертават силни смущения през новия месец.

Днес октомври ни посреща с магнитна буря, но тя няма да повлияе значително върху нашето благосъстояние.

И геомагнитната прогноза за следващия месец е оцветена в есенни цветове. Започваме със слаба буря, но продължаваме оптимистично само с няколко смутени дни. Чак не ни се вярва, че ще е толкова спокойно, колкото показват дългосрочните модели, затова – не забравяйте да проверявате краткосрочната прогноза на НИГГГ по сателитни данни„, съобщават от Национален Институт по Геофизика, Геодезия и География – БАН.

Магнитните бури често определят настроенията и емоциите. Хората с лабилно здраве, които са чувствителни към подобни явления, могат да усетят главоболие и неразположение. Възможни са прояви на повишена тревожност и други психични проблеми. Според данни от различни проучвания в такива периоди броят на инфарктите и инсултите се повишава.

Хората с лабилно здраве, които са чувствителни към подобни явления, могат да усетят главоболие и неразположение. Според данни от различни проучвания в такива периоди броят на инфарктите и инсултите се повишава. Магнитните бури често определят настроенията и емоциите. Възможни са прояви на повишена тревожност и други психични проблеми.

При геомагнитни бури лекарите съветват да се спазва режим на хранене с плодове и зеленчуци, без животински мазнини. Помага и пиенето на повече вода.

edna.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене