Награждават жителка на Сандански, осуетила телефонна измама за 14 хиляди лева

Директорът на Областната дирекция на МВР (ОДМВР)-Благоевград старши комисар Георги Кандев ще награди от името на ръководството на МВР полицейски служители на Районно уравление- Сандански за постиганти високи резултати и за конкретен съществен принос при изпълнение на служебните си задължения и жителка на Сандански, съдействала за предотвратяване на престъпление – телефонна измама. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР.

Награждаването е утре, от 14:00 часа в ОДМВР-Благоевград,.

От дирекцията припомниха, че през февруари, попадайки на обява за работа в социална мрежа в интернет, 56-годишна жена от Сандански била наета от непознат за нея мъж да посещава различни адреси и да транспортира пратки до различни градове в страната. При посещението ѝ на адрес в града, тя се усъмнила в законността на предложената ѝ работа и уведомила органите на реда, след като от терасата на жилището си възрастна жена изхвърлила плик със сумата от около 14 000 лева.

Полицейските служители установили, че възрастната жена е станала жертва на телефонна измама, при която представящ се за полицейски служител мъж я е въвел в заблуждение да изхвърли през терасата си плик с парична сума като съдействие за залавяне на телефонни измамници. Предприети са незабавни действия и в резултат на съвместната работа на полицаите от РУ-Сандански, колегите им от Главна дирекция „Национална полиция“ и ОДМВР – Ловеч за броени часове са задържани двама мъже от гр. Ветово, които са привлечени като обвиняеми за извършеното престъпление.

Благодарение на проявената гражданска доблест на жителката на гр. Сандански и високия професионализъм на работещите по случая полицейски служители телефонната измама е осуетена, а паричната сума е върната на възрастната жена.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене