Поетът Иван Мишев гостува в Трето основно училище в Гоце Делчев

Във връзка с инициативата „Известни българи четат на деца”, част от кампанията „Походът на книгите“, организирана от Асоциация „Българска книга“ в партньорство с Министерството на образованието и науката, в Трето ОУ „Братя Миладинови“ се осъществи среща на ученици от ІІІБ, ІVА и ІVБ клас с местния поет Иван Мишев.

Децата очакваха срещата с нетърпение, защото освен запознаване с новите книжки на автора, бяха избрани от него да бъдат „детско жури“ на Пети национален конкурс за детска книга „Да върнем книгите в ръцете на децата“.

За да оценят комплексно селектираните от организаторите на конкурса книги, учителите Щранкова, Канатова, Джамбазова и Москова (членуващи в комисията за повишаване грамотността на учениците), разработиха оценъчни карти, в които учениците нанасяха цифрова оценка за актуалността на темата, художественото оформление и цялостното въздействие на творбите.

На емоционалната среща с поета, децата се вълнуваха от приключенията на героите, но и бяха горди за това, че изразиха мнението си като млади читатели.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене