Плевнелиев каза излиза ли Борисов срещу Радев в президентската битка ВИДЕО

Моето мнение е, че може кандидатът за държавен глава на ГЕРБ да бъде голям лекар, който да ни лекува от раните на Радев, заяви той

„Реалист съм за случващото се в България. Прагматичен реалист съм, не мога да кажа, че съм оптимист“, така президентът на България в периода 2012 – 2017 година Росен Плевнелиев коментира какви са очакванията му за политическото бъдеще на България.

„В никакъв случай Бойко Борисов не трябва да играе играта на Румен Радев. Това е повече от ясно.

Тази т. нар „генералска битка,“ която е измислена от сценаристи, е безумна и безсмислена. Това не е битката на българския народ, а битката на живота на Радев. Това е така, защото отвъд битката му с Борисов няма нищо друго.

От битката на Радев ще страда само българският народ“, така Плевнелиев коментира в „Твоят ден“ по Nova News мераците на Радев Борисов да се изправи в директна битка с него на президентския вот.

„Бих посъветвал Борисов да продължава да прави това, което прави. Да се поучи от грешките си. Да се върне в партията си, защото тя има бъдеще“, каза Плевнелиев и допълни: „Радев взе абсолютната власт в държавата и громи ГЕРБ“.

„Имахме много честен разговор с премиера – винаги съм го наричал така и ще го наричам, защото той написа историята на България.

Видях много добре какво се случва в страната, 45-ото и 46-ото Народно събрание (НС) и как Радев, който е брутален популист, пося раздора в страната. Заради това казах на Борисов „Дойде вълната на популизма у нас. Не е времето за такива политици като мен, които са по-скоро демократи“.

За съжаление по-скоро да, мисля, че е „мачът за вота е свирен“.

Радев е единственият европейски президент, който с вдигнат юмрук, атакува, руши и не спазва Конституцията“, така Плевнелиев отговори на въпрос защо е отказал да бъде кандидат-президентът на ГЕРБ за идващия вот за държавен глава.

Плевнелиев коментира и едни от най-спряганите имена за поста:

„Моето мнение е, че може да бъде голям лекар, който да ни лекува от раните на Радев. Проф. Мутафчийски и проф. Балтов също щяха да бъдат достойни, но за съжаление не искат да участват в това блато.

Проф. Балтов призна той ли е кандидатът за президент на ГЕРБ и разказа за второто му уволнение

Петър Стоянов също би бил вълшебен президент, но отказа.

Борисов ще обмисля до последния момент нещата и кой да е президентът на ГЕРБ. Важното е вицепрезидентът да е от редиците на партията, за да я сплоти“, каза в заключение Плевнелиев.

https://www.vbox7.com/play:64762518cc

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене