Крах на развитието! МНОЗИНСТВОТО НА ДУРЧОВ БЛОКИРА СКИ ЗОНА ДОБРИНИЩЕ

Новото мнозинство в ОБС Банско е на път да блокира развитието на ски зона Добринище и Банско. Общинска администрация отдавна е внесла предложения за положително развитие до Общинския съвет, но те не влизат нито на комисии, нито на сесия.

Предложението на администрацията е за развиване на зона за изграждане на детски писти и територии, които дават възможност на частните имотите около хижа Гоце Делчев да инвестират вгардероби или заведения, обслужващи туристите, което досега бе невъзможно. Зоната около самата хижа и долна станция на седалковия лифт вече са в процес на урегулиране, за да може да се предвиди застрояване и даде възможност на всички местни хора, които в момента имат бизнес там, да упражняват дейността си в едни по-добри условия. Това са първите реални усилия на общинска администрация, откакто съществуват лифтът и ски зоната.

Явно новото мнозинство, сред което има известни лица с бизнес интереси на място, не желаят развитието на ски зона Добринище.

Председателят на комисия ТСУ Костадин Дурчов, е този, който не допуска разглеждането на точките в комисиите, боравейки с процедурни хватки.

Сред предложенията на общинската администрация е и довеждащият водопровод, за който се говори от толкова години и който ще реши и водоснабдяването на ски зона Добринище.

Червените балони са символ на новия Общински съвет, а Динко Дурчов е човекът, който води хорото и съветниците за носа. А Сакареви отново гледат отзад и лакомо се облизватнадявайки се на парче от питката и за тях!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене