Казармена сграда в Гоце Делчев превръщат в социални жилища /ВИДЕО/

Кметът на Гоце Делчев Вл. Москов удари първа копка на 30 социални жилища в бившите казарми в Гоце Делчев за 1 258 000 лв. без ДДС.

„Много съм щастлив, защото всичко това се прави за хората от Гоце Делчев. Благодаря на Бога и на екипа ми за перспективите, които разкрива пред жителите на общината.“ – каза Владимир Москов. /чуйте още във Видеото ТУК/

    Свещеник Георги Камбаров отслужи тържествена литургия и се помоли за здраве и спорна работа за екипа на „Престиж бизнес”, собственост на Любен Янев и Георги Шапков, които грабна поръчката за изграждането на социални жилища в Гоце Делчев.

Отец Георги Камбаров се радва на старта на строежа

Като вече писахме, Общината беше предвидила финансов ресурс в размер на 1 265 802,69 лв. без ДДС. Оферта са подали единствено от „Престиж бизнес” и тя е в размер на 1 258 000 лв. без ДДС. Проектът се финансира по „Региони в растеж” и предвижда обособяването на 30 социални жилища в две сгради, ползвани за казарми.

Предметът на поръчката е изпълнение на инженеринг, включващ проектиране, авторски надзор и изпълнение, което трябва да стане за 410 календарни дни.

Едната сграда е със застроена площ от 689 кв.м, и разгърнатата застроена площ 1 956 кв.м . Другата сграда е 774 кв.м, разгърната площ 3008 кв.м четири етажа и сутерен 518 кв.м.

Те трябва да добият изцяло нов вид. Ще се прави нова замазка на пода, обновяване на стени, таван, покрив. Вътре ще се слагат преградни стени от гипсокартон, нова дограма, в сметките е и топлоизолация на сградите. Обновяване на ВиК и ел. инсталациите. Околното пространство ще се оформи като двор, ще и ма и паркинг.

Фирмата, която се свърза най- вече с Георги Шапков, лети по доста общински обекти. Шапков блести от фотоси с рязане на лента на санирани блокове в Перник редом до бившия кмет Вяра Церовска и не само. Появи се на откриването и ряза лентата и на новите социални социални жилища в Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене