ЗАПОЧНА РЕХАБИЛИТАЦИЯТА НА ОБХОДНОТО ТРАСЕ НА БАНСКО

По споразумение на Община Банско с Агенция пътна инфраструктура, започна рехабилитацията на обходно трасе на Републикански път II-19. Тази част от пътя попада в регулацията на гр. Банско от кръстовището на републиканския път с ул.”Явор” в м.Забиница, преминаваща в ул.”Найден Геров” и отново включваща се в републиканския път в м.Черешата.
Реализирането на сътрудничеството с АПИ решава въпроса с пълната рехабилитация на околовръстния път на Банско, който ще облекчи трафика за автомобилите, които пътуват към ски зоната и планината и голяма част от хотелите и апартаментните комплекси в южната част на града.


Дейностите по рехабилитирането стартират от кръстовището на ул.”Найден Геров” и ул.”Солун” в западна посока. Работата през настоящата година ще се извършва до началото на активния зимен туристически сезон. Предвижда се полагане на изцяло нова асфалтова настилка и подмяна на компрометираните части от тротоарите и бордюрите.
Възстановяването на общинския пътен участък е един от приоритетите за града, защото ще осигури по-лесен достъп на туристите до курортната зона на Банско, Национален Парк „Пирин” и ски – зоната в планината и ще повиши безопасността на движението .
Само преди година беше изградена и пусната в експлоатация голяма част от ул.”Найден Геров” – от кръстовщето с ул.”Солун” до м.Черешата, която е част от обходното трасе.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене