Цветанов в Гоце Делчев: Кабинетът „Борисов“ не делеше бизнеса на „наши“ и „ваши“

main_b (1)Kоалиция на ГЕРБ с БСП и ДПС е невъзможна. Това заяви твърдо и категорично и за пореден път в петък заместник-председателят на ГЕРБ и водач на листата на партията в област Благоевград – Цветан Цветанов, на среща с бизнеса в Гоце Делчев.

Да види къде се пече хлябът на неврокопчани и жителите на региона, областта и голяма част от страната поиска преди срещата си с представители на бизнеса председателят на Националния предизборен щаб.

Заедно с групата кандидат депутати от общините Гоце Делчев – Георги Анднов, Гърмен – Асим Адемов, Сатовча – Пламен Поюков, и областният лидер и кандидат за депутат Даниела Савеклиева, Цветанов посети най-модерната фабрика за производство на хляб, която е собственост на местния бизнесмен Крум Геров.

Производството и самата поддръжка на машините и поточните линии във фабриката са напълно автоматизирани и затова макар и голяма и с голямо производство, тук работят между 20-30 човека, обясни  Крум Геров.

Цветанов остана възхитен от отлично организирания работен процес във фабрика му, която е на европейско ниво, а работниците се похвалиха, че са особено доволни от коректното отношение на работодателя им, доброто заплащане и бонусите, които получават като хляб и купони за храна като добавка към заплатите си.

„За година и четири месеца управление кабинетът „Орешарски“ върна рязко назад държавата, едва сега служебното правителство успя да подпише споразумението с ЕС, беше пропиляно ценно време за България и бизнеса и затова не очаквайте по-рано от есента на следващата 2015 г. възможности да кандидатствате с проекти за европейско финансиране“, предупреди Цветан Цветанов на срещата с бизнеса от Гоцеделчевския регион.

В залата присъстваха собственици на малки и средни предприятия, собственици на хотели и ресторанти, както и собственици на големи предимно строителни фирми. „Ненапразно експертите твърдят, че политическата нестабилност влияе на бизнеса по-зле, отколкото кризата“, допълни водачът на пиринската листа на ГЕРБ.

Той бе категоричен, че България се нуждае от политическа стабилност, защото последиците от управлението на БСП и ДПС са изключително тежки.

„Единствено партия ГЕРБ е готова с икономическата си програма, затова й е нужно мнозинство в следващия парламент, без да се налага да преговаря с коалиционни партньори. Кабинетът“ Борисов“ не делеше общините на „наши” и „ваши”“, припомни Цветанов и даде пример с община Гоце Делчев, където кметът е от БСП и са усвоени десетки милиони левове.

„За ГЕРБ беше важно и продължава да е важно да работи конструктивно с местната власт, независимо от партийната принадлежност на кметовете на общините и затова гарантирам, че както в предишния ни мандат, така и сега, ако бъдем избрани, всички общини, които кандидатстват и имат готови проекти, ще получат средства“, подчерта водачът на листата в 1 МИР – Благоевград.

Дали при повторение на февруарските протести ГЕРБ отново ще се откаже от управлението, дали ще имат куража да се справят с корупцията, ще има ли ясни правила при възлагането на обществените поръчки или както сега ще ги печелят все едни и същи фирми, бяха част от въпросите, които зададоха представителите на биснеса на срещата в хотел „Валентино“.

Цветанов припомни, че докато е бил вътрешен министър, е стартирал проектът БОРКОР, който обаче управляващата тройна коалиция в лицето на БСП, ДПС и „Атака“ е стопирала.

„При управлението на ГЕРБ бе създаден електронен модул, който да избегне субективния фактор и дискриминационните критерии за фирмите именно, за да няма непрозрачност при подбора на фирмите, когато кандидатстват по Закона за обществените поръчки“, посочи Цветан Цветанов.

Според него в тази посока е важно да се въведе и електронното управление, което е приоритетно в управленската програма на ГЕРБ.

Хората изразиха загриженост и около тревожната ситуация с КТБ, като заявиха, че не е справедливо и не трябва да се допуска българските граждани да плащат сметките на крадците заради липсващите огромни суми от банката.

Честните и почтени представители на българския бизнес този път безусловно да подкрепят програмата за управление на ГЕРБ с бюлетина № 9 на 5-и октомври, за да може държавата да тръгне най-после в правилната посока, призова Цветан Цветанов.

more_3_b

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене