Протест: Работещи в транспорта и заведенията ще блокират страната във вторник, в това число и Благоевград

Във вторник, 28 септември транспортният и ресторантьорският бизнес излизат на протест, който се изрази в шествия, блокаж на движението на много места в страната и спиране на автобусните превози за 2 часа от 10 до 12 часа в областните градове.

Ще има блокади на ключови кръстовища в София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Плевен, Хасково, Ямбол, Русе, Видин, Благоевград и Добрич, обявиха на пресконференция представители на автобусни и транспортни фирми, таксиметрови компании и заведения.

Председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова напомни, че проблемите на браншовата организация са били изложени вече в писмо до президента, и изтъкна, че фирмите са затруднени заради „шоковия скок на цените на горивата“ и по тази причина настояват за компенсации.

Според председателят на Националния таксиметров синдикат Красимир Цветков за бранша няма адекватна икономическа подкрепа, а таксиметровите шофьори изцяло са самоосигуряващи се.

От бранша предупредиха, че е възможно поскъпване на таксиметровите услуги заради поскъпването на определени стоки и услуги, отнасящи се до дейността. Таксиметровите водачи са засегнати и от здравните ограничения на работата на заведенията и клубовете.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене