Подменят подземната инсталация на фонтаните под Часовниковата кула в Дупница, пускат ги за празника на града

„Надявам се, че за празника на Дупница 19 октомври ще успее да заработи фонтанът под Часовниковата кула. Старата подземна инсталация се подменя изцяло в момента”, заяви кметът на града инж. Методи Чимев.

Фонтаните не са функционирали повече от 25 години, голяма част от инсталацията е изчезнала в годините и пробита, което налага цялостна подмяна и под стълбищния подход.

“Ще бъдат напълно нови фонтани с осветление, което е аранжирано с района. Буквално до дни очакваме и Комисията по избор на изпълнител за реставрация на Часовниковата кула да се произнесе, за да продължим към следващата стъпка – подписване на договор и последващите същински дейности. Освен по самата кула са заложени дейности и около нея, така че в комбинация с фонтана ще се превърне в изключително красиво място. В момента тече ремонт и на стълбищния подход към градската градина”, коментира още инж. Чимев.

Освен фонтана пред Дом на техниката ще бъде възстановен и осветен и този в самата градска градина, където коритото вече бе отремонтирано от течове.

Кметът направи проверка и на дейностите в изградения Културен институт, където започна монтаж на вътрешни елементи. “Като галерия смело мога да кажа, че такава в Югозапада няма. Имаме уникати в музея, които съвсем скоро ще можем да изложим в залите за нашите съграждани и гости на града. Възложих на дирекция “Строителство” да подготвят идеи за инфраструктурата отвън, за да бъде приветливо и в завършен вид. Има някои административни дейности, които текат в момента, но са на финалната права и в рамките на месец-два, ако няма спънки, ще направим официалното откриване”, заключи кметът.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене