Ресторантьорите се обявиха срещу неваксинираните

Изненадващо от сдруженията на ресторантьорите и хотелиерите поискаха да се въведат ограничителни мерки за неваксинираните. За да работят без ограничения, са принудени да затварят нощните заведения и барове след 23.00 часа. От бранша желаят да работят заедно с правителството за насърчаване на инмунизацията срещу Ковид. Това стана ясно след срещата им със здравния министър Стойчо Кацаров и с премиера Стефан Янев.

Двете страни се разбраха след 10 дни да направят нова среща. Дотогава браншът и управляващите трябва да намерят общо решение как да продължи бизнесът да работи безопасно и да се заставят българите за масова ваксинация.

„До взимането на решение ние ще продължим да работим по начина, по който работим сега, а именно протестно“, обяви Ричард Алибегов, председател на Българската асоциация на заведенията след срещата. Той посочи, че в следващите дни от туристическия бранш ще депозират предложенията си в Министерството на туризма, като ще се използват европейските практики.

Според Алибегов трябва да се разреши на заведенията да работят без ограничения с клиенти, които притежават „зелен сертификат“ – ваксинирани, преболедували или с отрицателен тест.

Съобщено бе, че държава е планирала 70 милиона лева за ваучери на ваксинирани.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене