Какви са правата на сезонния работник – среща с експерти на 24 септември на Попската градинка в град Гоце Делчев

Припомняме……..

Агенцията по заетостта, като водещ партньор за България в общоевропейската кампания на Европейския орган по труда за сезонна работа „Права през всички сезони”, организира поредица от срещи в страната, за да обърне по-специално внимание на необходимостта от насърчаване на справедливи и безопасни условия на труд за сезонните работници, наети в страните от ЕС.

За да повиши осведомеността на трансграничните сезонни работници за техните права, Агенция по заетостта и EURES мрежата в България, съвместно със своя основен партньор в кампанията – Главна инспекция по труда, ще организират информационни събития в рамките на седмицата за действие (20.09.2021 г. – 24.09.2021 г.) в градовете Перник, Видин, Свищов и Гоце Делчев, като срещата в Гоце Делчев ще бъде на 24 септември. На тези се предвижда да бъдат поканени и експерти от други организации, които партнират на Агенция по заетостта в тази кампания. Така ще се разшири информационният обхват с теми, които силно вълнуват сезонните работници, като социалноосигурителни права, данъчно облагане и т.н. и всеки, който има въпроси, ще може да разговаря с квалифициран експерт.

В рамките на „Седмицата на Европейския съюз за сезонните работници” всички заинтересовани от сезонната заетост ще могат да се запознаят с важна информация, освен чрез срещите на място, и онлайн – чрез видеопрезентация за правата на сезонните работници, която до дни ще бъде качена в You Tube канала на Агенция по заетостта.

Освен това, всички бюра по труда в страната ще бъдат на разположение за въпроси и консултации, свързани със сезонната работа. Експертите на Агенцията по заетостта по места също ще могат да предложат информация и допълнителни материали по темата.

Информационният ден за град Гоце Делчев ще се проведе на открито на 24 септември 2021г. от 10.00 часа, на ул. ”Търговска” срещу Попската градина, до паметника на Христо Ботев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене