Connect with us

ВИДЕО

Костадин Костадинов: Ще се оправим. Все някога. Само си мисля – защо стана това разделение? Защо стана тази омраза? КОЙ заложи тези плътни разделителни линии? КОЙ? И докога? Не се ли уморихме да се мразим? Да се лъжем? Да се „чегъртаме?

Published

on

Умни, красиви, образовани, успели. Почтени. Готини млади хора, млади мъже и жени. Мъже и жени, които с плам в очите обясняват, че влизат в политиката, за да променят България към по-добро. Че досегашните политици са провалени, че е време за промяна, че е време за нови хора. И, че те са „новите хора“.
„Аз се политизирах заради България. Готов съм да оставя успешния си бизнес, успешната си позиция, за да помогна на Българският Народ“! Това чух почти от всеки от тези умни, красиви, образовани и успели млади хора. И сърцето ми заби в учестен ритъм. Ето, казах си, те оставят добрият си живот, за да поемат кормилото на България. Саможертва правят. Искат да променят България! Има надежда!
И друго чух – „Няма ляво, няма дясно. Важно е почтените, честните, умните хора да вземат властта. За да премахнем мутрите от държавата и съдебната система. Защото нас не ни е страх“…
Сигурно си мислите, че говоря за представянето на проекта на Кирил Петков и Асен Василев? Не, драги. Въпросната случка се състоя през есента на 2017г., малко преди парламентарните избори. Състоя се в Дупница, в Дома на техниката. Където прохождащата тогава партия на Христо Иванов се представяше на хората. Бяха Христо и няколко младежи, свързани с Дупница. Беше и Кирил Петков, тогава икономически експерт на ДаБг.

ВИДЕО

Спомням си с умиление за тази среща. И как иначе? Винаги е приятно, когато видиш усмихнати млади хора, готови да се жертват за Родината!
Спомени, спомени…
Когато дадоха думата за въпроси, казах си и аз. Казах му на Христо – Браво, дерзайте. Но защо „хвърляте камъни“ и вдясно? Защо цепите още повече дясното? И без това сме полуразцепени в Реформаторския блок. Дайте да се събираме, да се обединяваме.
Историята после я знаете. Дясното се разцепи на три основни парчета. И остана четири години непредставено в парламента. А Борисов се наложи да търси подкрепа от патриотите. И България зави вляво.
Поговорих лично повече от половин час с Кирил. Колкото да разбера, че е готин, умен и най-вече свръхенергичен човек. И, че нищо не разбира от местно самоуправление и децентрализация. Но не критикувам – не е и нужно. Той гледа нещата глобално, от гледна точка на бизнесмен. А не на дребен местен политик… като мен. За който не ми вярва, гледайте видеото по долу. След 2:40 ч.
Видях го отново след две години – есента на 2019-а. В неговия Център за иновации в Биологичния факултет на СУ. Говорихме близо час. Каза ми, че е напуснал ДаБг. И, че… друг път ще кажа. Разменихме си телефоните и се разделихме.
Днес Кирил е бивш министър. Лидер на ПП ПП. Аз съм същият дребен местен политик. Дясното продължава да го няма. „Няма ляво, няма дясно“…
Ще се оправим. Все някога. Само си мисля – защо стана това разделение? Защо стана тази омраза? КОЙ заложи тези плътни разделителни линии? КОЙ? И докога? Не се ли уморихме да се мразим? Да се лъжем? Да се „чегъртаме?
Защо?
На срещата тогава с Христо беше и един навъсен, строго гледащ млад човек. Единственият навъсен, единственият лошо гледащ. Някой си Любо. Любо го играеше „силният човек“. „Смелият“. Та Любо „подал“ на Христо Иванов една страшна история. История за корупция. За съветници и политици, които искат умишлено да фалират общинската болница. Пример за истинска корупция.
Обаче пример, „изсмукан от пръстите“. История, съшита с бели конци. Но съшита умело, професионално. Именно за да хваща вяра… Лошата новина за Любо бе, че бях там. И оспорих „историята“. Христо усети нещата и дори се извини. Любо обаче се заинати. А Любо бе водач на листата. И размахваше историята през цялата кампания.
Е, после го осъдихме. На две инстанции. И Любо бе изчегъртан от ДаБг. Но обидата, злобата, калта, останаха…
Стана малко дълго. Но няма как. Благодаря на всички, които прочетоха до тук. И дерзайте! Идва Коалиция на Почтените! С Христо, с Кирчо, с МаяМа, с Настимир. С Радев. Да живей!
Любо ли? Той сега е в Правосъдие за всеки.

Advertisement
loading...

ВИДЕО

ВИДЕО : 105 състезатели по мото крос се бориха за наградата Grand Rrix Gotse Delchev край Гоце Делчев!

Published

on

През почивните ди в края на миналта седмица се проведе традиционният, двудневен мото крос в надпреварата за наградата Grand Prix Gotse Delchev на писта „Горилата“ край Гоце Делчев. Изключително добрата писта и слънчевите дни привлякоха 105 участника от цяла България както и от съседните Гърция и Северна Македония. Най-атрактивен участник в надпреварата бе 12-годишната Валерия Чочева от Гоце Делчев. „Престраших се да участвам в състезанието защото победата не е най-важното нещо. Има още много да се уча а като караш с по-силните и ти ставаш по-силен“, обясни пред нашата камера 12-годишната Валерия.

През двата почивни дни, при спазване на всички правила за безопасност, любителите на атрактивният спорт, състезатели и участници, имаха удоволствието да се състезават и наблюдават майсторството на изявени пилоти в мото кроса повечето от които бяха шампиони от различни състезания у нас и в чужбина

Вчера, в късният следобед станаха извести и носителите на наградите  „Grand Prix Gotse Delchev” в различните класове. Главен организатор на състезанието е Община Гоце Делчев при съдействието на фирми и предприемачи, радетели на мотокроса. Наградите на победителите връчи кмета на общината Владимир Москов. В клас МХ65 шампион е Георги Гинов, втори е Александър Тасев и трети, Павел Марков. В кас МХ1 на първо място е Майкъл Иванов, на второ е Георги Георгиев и на трето, Жулиан Георгиев. В клас МХ50  класирането оглави Николай Павлов, втори е Костадин Андреев и трети, Георги Илиев. В клас МХ85 първи е Венцислав Тошев, втори, Данаил Стефанов и трети, Дани Цанков. В клас 450, победител е Григор Царев, втори е Юлиян Райчев и трети, Венцислав Драгомиров. А в най-сериозната, тежка категория „ветерани“ най добре се представи Кадир Масар, втори е Янко Зоков и трети, Емил Балтаджийски. Мото кросът за наградата „Grand Prix Gotse Delchev” 2021 г. ще се запомни с перфектната организация, големият интерес от състезатели и публика и изключително приятните слънчеви дни на златната есента край Гоце Делчев.

 

 

 

 

 

Continue Reading

ВИДЕО

(ВИДЕО/СНИМКИ) Удостоиха Неврокопския ансамбъл с най-голямото отличие на СБМТД „Кристално огърлие“

Published

on

С най-голямото отличие, „Кристално огърлие“, на Съюза на българските музикални и танцови дейци, наградиха вчера, „Неврокопски ансамбъл за народни песни и танци“ гр. Гоце Делчев.  Другата голяма награда на Съюза, „Златна лира“ бе връчена посмъртно на дългогодишният главен художествен ръководител на ансамбъла, Запрю Икономов. Наградите, от имeто на СБМТД бяха връчи от доц. Георги Хинов, който има особени заслуги за танцовите постановки на ансамбъла. Кристалното огърлие за ансамбъла бе връчено на Петър Аврамов – диригент на оркестъра, Петър Карамфилов – диригент на хора и Тодор Цветков – хореограф. Златната лира на Запрю Икомов бе получи дъщеря му Гергана Икономова. Неврокопският ансамбъл за народни песни и танци е създаден през 1946 година.

Основател е местният фолклорист и етнограф, Зафир Кънчев и е първият по рода си в България. По негов пример по-късно се създават ансамблите „Филип Кутев“, „Пирин“ и всички останали. Голямата награда на народните творци бе за огромният им принос за популяризиране и съхраняване на българското народно изкуство у нас и по света и 75-годишнината от основаването на ансамбъла. Големият подарък пък за неврокопчани бе големият концерт на любимият им ансамбъл с което бяха закрити и празничните дни по повод 109 години от освобождението на Неврокоп от турско иго.

На зрителите и читателите на Tоп Преса предлагаме да видят и чуят атмосферата от връчването на наградите и пълен запис на концерта.

Continue Reading

ВИДЕО

(ВИДЕО) Президента: За мен е чест да отбележим заедно с вас най-важната дата от летописа на вашия град

Published

on

Това каза вчера президента Румен Радев в Гоце Делчев който гостуваше там по повод честването на 109-годишнината от освобождението на Неврокоп от турско иго. Това бе последната проява от празничната програма на общината за отбелязване на забележителната за града дата. Празникът започна още преди обяд, в село Попови ливади, където представители на общинската управа и активисти на местната структура на БСП по традиция на тази дата поднесоха венци и цветя пред паметника на патрона на града.

Ученици от ПГМСС „Пею Яворов“ почетоха своя патрон с поднасяне на венци и цветя и специален рецитал който изнесоха пред паметника на поет-революционер в градския парк. По-късно, Общинската управа начело с кмета Владимир Москов и председателят на ОбС, Димитър Балтаджиев, партийни и не правителствени организации се поклониха пред паметниците в центъра на града на Пейо Яворов, първия кмет на Неврокоп след освобождението, на революционерът и борец за свободата Христо Ботев и на ген. Стилиян Ковачев, който с четата си освобождава Неврокоп на 19.10. 1912 г.

В катедралния храм. „Св.Св. Кирил и Методий“, н.в.п., Неврокопски митрополит Серафим отслужи заупокойна молитва и благодарствен молебен в чест на загиналите за свободата на България. След църковното служение, в Гоце Делчев пристигана и президента Румен Радев, който бе посрещнат на централния площад от кмета Владимир Москов. (прозорец) Кмета Москов, президента Радев, зам. кмета, Богдан Боцев, официални гости, ученици и обществени организации, поднесоха цветя и се поклониха пред паметника на патрона на града, Гоце Делчев.

Предвождани от ефектна знаменосна група от ученици на ПГ „Пейо Яворов“, кмета Владимир Москов, президента Румен Радев, много граждани и гости на града се отправиха към  паметникът на загиналите във войните за свободата на България където Москов и Радев произнесоха тържествени слова. Президента Румен Радев връчи на Неврокопски ансамбъл за народни песни танци“ плакет „Св.Св. Кирил и Методий“. Президентът Радев и Кметът Москов отдадоха почит на жертвите във войните за свободата на България, последваха ги; областният управител на Благоевград, Николай Шушулов, н.в.п. Неврокопски митрополит Серафим, проф. Георги Михайлов – водач на листата на БСП в район Благоевград, Николай Джингаров, от Листата на ГЕРБ, обществени, неправителствени и пара военни организации и училища.

Празникът на града приключи в Домът на културата с откриване на изложба и голям празничен концерт посветени на 75 години от създаването на Неврокопския ансамбъл. Поради големият граждански интерес, Топ Преса ще публикува пълния запис на концерта.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ВИДЕО

Бесен екшън в Разград: Мъж бяга от полицията, взе на таран две патрулки и 3 коли ВИДЕО

Published

on

48-годишен шофьор блъсна две патрулки и три паркирани коли в Разград преди да бъде задържан в полицейския арест.

Инцидентът се разиграл около 10.30 часа днес, когато на тел. 112 е получен сигнал за водач, който се движи неадекватно по улиците на областния център.

При опит да бъде спрян по бул. „Княз Борис”, шофьорът не се подчинил на дадените му полицейски разпореждания, демонстративно ускорил и продължил движението си в посока жп гарата. Последвало преследване, в което се включил и допълнителен патрулен екип.

 

 

Служителите на реда препречили пътя на автомобила по улица, при което водачът блъснал двата служебни автомобила и още три частни коли, паркирани до близките жилищни блокове. Нарушителят е задържан и отведен в Районното управление.

По първоначални данни не е установена употреба на алкохол или наркотици. В хода на образуваното следствено дело ще се изясняват причините за поведението му.

Continue Reading

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2021
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ