69 акта след Ковид – проверки в нощни заведения в Благоевград през уикенда

69 акта са съставени от контролните органи при проверки на нощни заведения в Благоевград в събота вечер.

„На 18 септември вечерта в Благоевград , от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград и екипи на РЗИ, НАП, Агенция Митници и Инспекция по Труда са направени съвместни проверки във връзка с изпълнението и спазването на Заповед на министъра на здравеопазването за въвеждане на временни противоепидемични мерки“,съобщиха от пресцентъра на ОД МВР и уточниха, че са проверени 3 обекта, като са съставени 69 Акта за установено административно нарушение .

От тях 58 по Закона за здравето, 9 по ЗБЛД и 2 по ЗМВР. По време на проверките е поискан документ за самоличност на гражданин във видимо нетрезво състояние, който е проявил неуважение към длъжностно лице и не е изпълнил полицейско разпореждане. За кратко мъжът е задържан. След като са му съставени акт по Закона за МВР и акт по Закона за здравето е освободен.

В Благоевград нощните заведения обявиха, че няма да спазват разпореденото в заповедта на здравния министър работно време до 22 часа. На 3 септември в Благоевград се проведе протест на БАХР, в него участваха към 250 души, блокиран бе Е-79.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене