Мечтата на Златолист се сбъдва! Започва ремонтът на пътя до храма на Преподобна Стойна

Най-сетне ще се сбъдне мечтата на шепата жители на санданското село Златолист – ще бъде асфалтиран пътят от съседното село Катунци до населеното място, където се намира църквата „Свети Георги”, в която е живяла Преподобна Стойна. Още преди година правителството одобри отпускането на 4 045 000 лв. за реконструкция на общинския път, който е с дължина от 6860 метра.

Първата копка ще бъде направена в четвъртък, 23 септември, от 11,00 часа. Този ремонт ще помогне за развитието на туризма в региона.

Заради прочутия с лечебната си и чудодейна сила храм насам идват все повече наши и чужди туристи. Знае се и за енергийното излъчване в църквта на Преподобна Стойна. То е най-силно в навечерието на самия Гергьовден, затова тогава в Златолист пристигат и много екстрасенси. Преподобна Стойна за местните хора е светицата, която и днес дава надежда на хората.

Бившият кмет на Катунци Георги Коцев разказа преди време, че сънувал пророчески сън, в който му се явила Преподобна Стойна. „Не се ядосвай за пътя до храма. Това не е нито твоя, нито на някой друг работа! Не тичай повече, не е по твоите сили. Когато аз реша, тогава ще го направя пътя до църквата!”. Тези думи чува в съня си на 5 срещу 6 май 2009 година Георги Коцев, който по това време е кмет на санданското село Катунци.

Е, явно е дошло времето за асфалтирането на черния път до храма. За радост на местните хора и хилядите туристи, които всеки ден бият път до църквата на Преподобна Стойна.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене