Напълно ремонтирана детска градина посрещна малчуганите от Джерман

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНапълно ремонтираната сграда на детската градина в дупнишкото село Джерман посрещна малчуганите в началото на новата учебна година днес.
Придобивката бе „осветена” от детски стихотворения и аплодисменти за изпълненията на детската група за народни танци „Абракс“. В първия ред на публиката на тържеството бяха кметът на Дупница Методи Чимев, кметът на Джерман Ангел Цветков и старши специалист „Образование“ в община Дупница Тодор Петков.

Директорката на забавачницата Райна Соколова благодари на кмета Чимев от името на персонала и родителите на децата за ремонтът, който бе направен през миналия месец.
Двете сгради на детската градина не бяха ремонтирани повече от 20 г., но вече греят с нова дограма, цялостно вътрешно подобрение на помещенията и санитарните възли, обновени покриви. 
Ремонтът на стойност 33 742,18 лв., бе извършен от “Нел и Ропстрой” ЕООД. 
Новата учебна година в Джерман стартира с 36 деца, но броят ще се увеличи в следващите дни, заяви Соколова. 

„Изключително сме доволни. Все едно сме в напълно нова детска градина. Сега няма да имаме проблем през зимния период и с отоплението, което бе сериозен проблем винаги. Родителите също са изключително доволни и благодарни за направеното“, допълни Соколова. 
„Още през февруари бяхме заложили необходимите средства в проектобюджета за тази детска градина и за филиала на 4-а в Дупница, защото те имаха належаща нужда. Доволен съм от направено. Има още някои неща, които ще направим за детската градина съвсем скоро. Радвам се, че родители също споделиха задоволството от ремонта. Все пак това е децата“, коментира кметът Чимев, който подари играчки и люлка за малчуганите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене