Взискателят на община Гърмен който има да взема 700 000 лева заради наглостта на Минка Капитанова прояви разбиране!

Община Гърмен трябва да плати близо 700 000 лева на фирмата на един от най -успелите строителни предприемачи Руен Кирев, това написа Топ Преса първа миналата седмица. Окончателното решение е на Върховния касационен съд, а за него съобщи общинският кмет Феим Иса. Частното дружество е работило преди десетина години по проект по програма САПАРД, като е асфалтирало пътищата Огняново-Рибново и Гърмен-Ковачевица. Тогава се оказало, че строителят е извършил строителни дейности за 400 000 лева повече от предвиденото. Държавен фонд „Земеделие” след заведено съдебно дело е признал тези допълнителни разходи.

„Руен Кирев оставя фактурата при Ахмед Башев, когато той е бил кмет. Но Башев през 2013 година става депутат и фактурата остава при неговия наследник Минка Капитанова. Тя решила, че няма да плаща тези пари”, сподели кметът на Гърмен пред регионалният таблоид.

Бизнесменът Руен Кирев тръгнал по съдебен ред да си търси правата и сега спечели окончателно делото. Феим Иса вече е провел разговор с предприемача. Предстои консултация с юристи. Искането на управника е да се разсрочи плащането на крупната сума до края на кметския му мандат.

„Предполагам, че г-н Кирев ще прояви разбиране и ще се [tps_start_button label=“Start slideshow“ style=““ class=““]договорим за изплащане на цялата сума в следващите 3 години”, надява се Феим Иса. А Топ Преса получи информация, че господин Кирев е проявил благородство и се е смилил над общината в този труден момент. Казал че ще намерят заедно решение с местната власт без да натоварна сериозно бюджета.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене