В Сатовча питат бизнеса и населението за качеството на вода и сметосъбиране

„Институт за управление на програми и проекти” ООД съвместно с Общиннска администрация Сатовча стартира проучване на мнението на гражданите и бизнеса по въпроси, свързани с опазването на околната среда. Целта е бъдат взети на предвид мненията и препоръките на заинтересованите страни в разработваната Програма за опазване на околната среда на община Сатовча за периода 2021-2028 г.

Настоящото проучване цели също така да инфомрира данъкоплатците за екологичните намерия на кметът д-р Арбен Мименов и неговия екип в общинската управа. Анкетата ще е достъпна онлайн до 31-ви октомври т.г. на следния линк https://forms.gle/7Ldp5BwdRb53dSqw5.

Бъдете активни и отговорни към местното развитие, препоръчва местната власт.

Анкетата съдържа 23 въпроса очертаващи три направления. Първо, доколко анкетираните са запознати с необходимостта и ползите от намаляване на количеството на генерираните/изхвърляни отпадъци и повторното им оползотворяване. Второ, как оценяват качеството на питейната вода в общината. И трето, доволни ли са местните жители и бизнесът от услугата сметосъбиране и сметоизвозване.

Въпросът „Изхвърляте ли отпадъци на нерегламентирани места“ едва ли ще получи откровен отговор, тъй като такова поведение се наказва с глоби. Възможно е подаването на сигнали за нередности чрез предложението да бъдат посочвани конкретни проблеми по населени мяста, за които е необходимо предприемане на спешни мерки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене