Connect with us

Новини

СЛЪНЧЕВ И ПРАЗНИЧЕН 15 СЕПТЕМВРИ В ОБЩИНА БАНСКО

Published

on

В училищата в община Банско днес прозвуча първия учебен звънец и беше издигнат националния флаг. Тържествено и с много надежди беше дадено началото на учебната 2021/2022 година.

Кметът на община Банско Иван Кадев и заместниците му Стойчо Баненски, Сашка Въчкова и Костадин Атанасов споделиха с учениците и преподавателите им радостта от първия учебен ден.

В приветствията на общинското ръководство бяха изразени благодарност към директори и учители и пожелания към учениците за успешна учебна година.

Най-развълнувани бяха децата, които за първи път прекрачиха прага на училищата. Тази година в община Банско те са 135 – в 5 паралелки в гр.Банско, и по една в гр.Добринище и в с.Места. С пожелание от кмета Иван Кадев за светъл път в света на знанието и науката, на първокласниците бяха раздадени книжки.

Във всички учебни заведения в община Банско учениците влязоха в ремонтирани и освежени класни стаи, подобрена материална база с осигурена безопасна среда, благодарение на усилията на общинските и училищните власти.

Анализи и Коментари

Интриги тресат МВР в Пиринско! Жадни за власт ченгета разиграват системата заради нейните слабости!

Published

on

Къде е държавата? Защо МВР не си вършат работата? Полицията има проблеми. Все въпроси и констатации, които с години обикалят от уста на уста и нищят липсата на законност в тази държава. 

От години насам много жадни за власт хора, направиха стабилни политически кариери обещавайки на простият български народец, че в държавата ни ще цари законност и справедливост и всичко ще тръгне по мад и масло. Говори се за проблемитне в системата, обещават се реформи но уви… Политиката само обещава и нищо не върши, констатира суверена. А пък ние от Топ Преса ще добавим – политиката не само нищо не върши но и руши и малкото, което е останало от държавността. 

Ето ви състоянието на МВР в Пиринския край. Иниституцията която отговаря изцяло за нашата сигурност и за прилагането на закона се тресе от интриги и скандали денонощно. При това отвътре, при това повлияно от политиката... Само преди десетина дни вътрешно полицейско лоби водено от един от заместник директорите на ОД на МВР – Благоевград, спретна такова оперотивно мероприятие, срещу директора Кандев, че за малко това можеше да му коства главата.

Всички отлично информирани знаят, че случилото се с “полицейското насилите” в Благоевград, когато полицаи биха и се гавриха с криминално проявени, които отказват да изпълнят закона по наложените мерки срещу пандемията от коронавирус всичщост беше оперативно мероприятие да се свали Кандев от постаи да компрометира министър Рашков. За поста на директор на ОД на МВР в Благоевград, се гласи един от сегашните заместници в дирекцията с прякор “Слушалката”. Това е човекът ,който изнася удобна и компрометираща информация срещу колеги и континтент на определени медии с цел да си прокара интересите или за окепази този който е срещу него. Медиите от друга страта му прислугват, защото получават информация от извора и се водят “винаги първи”. Трупат рейтинг.  Същият подбира свои хора с “празни глави” от дирекцията, заповядва им да провокират хора, а може би предварително мотивира криминалнопроявени да буйстват и ето ти изкувствен скандал. Сега “битите и тормозените” криминално проявени пишат сигнали, съдят и се жалят срещу Кандев и МВР, а не срещу полицаите които са ги били. Това говори ли ви нещо? Коварни ченгеджийски номера, зад които прозира политическите интереси на ГЕРБ, които върло работят срещу министър Рашков и неговите назначения.

Ситуацията по поречието на Места не се различава особено. “Тонове местило” изписахме за схемите на екс банския полицейски началник Костюма, за интригите, за постановките му с бившият кмет на Банско – Георги Икономов. Двамата отново чрез зависими поставени лица, зариват МВР с доноси срещу настоящите ръководители на полицията в Банско, с цел там да се върня Костюма и отново да дерибейства. Медии отрязават сигналите и компрометират имена недоказано и в интерес на Костюма и Икономов.

В Гоце Делев схемата е същата. Почти няма ден в който, бившият началник на управлението грпаничарят Илия Уручев да не се събира със свои “хора” от полицията, на кафе “Фонтана” в центъра на града и да не мислят схема, как да окепазят системанта за да върнат Уручев на бял кон като шеф. “Вътрешна сигурност” на МВР – Благоевград се зарива с доноси, срещу настоящият началник Николай Петров и според закона на МВР дори да напишеш че “извънземни са отккраднали шунката ти от храдилника” МВР е длъжно да разпореди проверка. А проверката си е вид тормоз и компрометиране. Зад действята на бившите ръководители на полицията в Гоце Делчев отново стоят хора, които имат интерес те да се върнат да я управляват – я заради снизхождения, я заради чадър…. Предимно политици.

И ето ви порочен кръг който съсипва системата и тя не работи ефективно. Ежедневно се занимава с вътрешните си проблеми за които ние плащаме с парите си от данъци, а като допрем до нуждите на МВР и с нервите си. Днес в МВР всеки е срещу всеки и най – натоварени са тези от “Вътрешна сигурност”, които обаче отново са под контрол на политици и действат избирателно. А според опита на Топ Преса и користно. Преди години пуснахме сигнал срещу ченге, който върши незаконна търговска дейност, началник от “Вътрешна сигурност” отиде и го предупреди вместо да го провери. Така че драги приятели, докато няма реформа в закона за МВР, докато няма чистна на политическите интереси от системата – не чякайте МВР да ви реши проблема, защото то самото ще е проблема.

Или както писа Марияна Попова днес : Искам да благодаря от сърце на Лили Иванова, на двата най-любими отбора в България Левски и ЦСКА… също и на всички антиваксъри, антихристи и всички останали ненормалници за това, че Аз и Кати сме с КОВИД. НАЙ-МНОГО БЛАГОДАРЯ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО, КОЕТО НЕ ЗНАЯ КЪДЕ Е И НЕ ВИЖДА ЛИ КАКВО се случва по зали, стадиони и изобщо навсякъде!!??? Бясна съм. Някой спазва ли закони тук в тази държава.

Благодаря Ви, мили хора, пожелавам Ви здраве! Мразя Ви и се проклинам, че останах в тази кочина. Ако оцелея, няма да остана и секунда повече. Нека бог да ни пази, щото видимо няма кой… !”

Continue Reading

Политика

В Ци(р)к: Луна се кандидатира за президент

Published

on

Поп фолк певицата Луна Йорданова, известна само като Луна, пристигна в ЦИК, където се регистрира за президентските избори, съобщава Дарик.

“Истинският президент на България има само едно име и то е Луна”, заяви певицата пред събралите се журналисти.

Тя обяви, че подава документи с инициативен комитет, като събраните подписи са няколко хиляди.

Начело на инициативния комитет вече години наред е Луна Йорданова, заяви още певицата.

“Ще останете много приятно изненадани, имайте малко търпение”. Така Луна отговори на въпроса кого издига за вицепрезидент.

Луна Йорданова аргументира решението си така: “За да имаме ние, българските граждани, по-голям избор, а не да ни се предлагат едни и същи управляващи толкова години наред, а и да имам повод да изляза аз самата да гласувам. Имам доверие на себе си, имам доверие на всички българи, на всички мои почитатители. Те ме мотивират и ме карат години наред да направя тази крачка”.

“Промяната започва от мен”, категорична беше тя.

Continue Reading

Крими

Кърваво престъпление в Югозапада! Васил, ножарят-инвалид, който едва не уби жена си, наръга 54 -годишен мъж

Published

on

Това е третото му подобно посегателство, Василев е бивш затворник с 12 г. присъда за същото престъпление

Известен в Петрич инвалид, рецидивист, отново окървави човек в южния град. Месеци, след като една не закла жената, с която живее на съпружески начала, Васил Василев развъртя ножа и наръга в гърба 54- годишен петричанин.  Екшънът се разиграл преди дни, пред известно в града заведение. Васил се скарал с Костадин Д. и спорът бързо прераснал във физически сблъсък, при който инвалидът извадил нож и го забил в гърба на опонента си. Окървавен, Костадин паднал на земята в несвят.

Екип на Спешен център го транспортирал в болница, където са спасили живота му. Припомняме, че Васил Василев е бивш затворник с присъда 12 години за същото престъпление. Бил е женен, жена му го напуснала и той се заселил в Петрич при Невена. Преди около 2 години, след скандал с Невена той я наръга няколко пъти и едва не я уби. Спасиха живота на ранената жена, с много усилия на лекарите в Петрич и Сандански.

В съда, Васил, който ходи с патерица след претърпян инсулт се прави на много болен, просейки милост от съдиите. Престоя в ареста, после беше освободен, докато не се случи поредното му престъпление. В момента инвалидът е в зад решетките.

Continue Reading

Политика

Инициативен комитет издига Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат

Published

on

Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъдат официално издигнати като независими кандидати за президент и вицепрезидент на президентските избори на 14 ноември т.г.

Двамата ще приветстват участниците в Инициативния комитет, който ще издигне кандидатурите им. Учредителното събрание ще се състои днес – 27 септември от 18.00 часа в зала 6 на Националния дворец на културата.

В неделя от БСП обявиха, че Изпълнителното бюро е решило трима души от партията да влязат в Инициативния комитет за издигане на Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент. Това са Кристиан Вигенин, Ирена Анастасова и проф. Радослав Гайдарски.

Към момента подкрепа за двойката Радев-Йотова са изразили от новата коалиция на бившите служебни министри Петков и Василев “Продължаваме промяната”, “Има такъв народ” на Слави Трифонов и АБВ.

ДПС и ГЕРБ със сигурност ще имат собствени номинации. Бойко Борисов вече коментира, че ще пазят до последно в тайна името на своя кандидат за президентското кресло, защото се опасяват от нападки срещу него.

Continue Reading

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2021
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

ПОПУЛЯРНИ