Connect with us

Политика

ГЕРБ иска оставки на военния министър и на шефа на Военна полиция

Published

on

ГЕРБ поиска военният министър в правителството на Румен Радев – Георги Панайотов, както и началникът на Военна полиция Ивайло Сотиров да подадат оставка. Това заявиха Тома Биков, Даниел Митов и Христо Гаджев, депутати от ГЕРБ на брифинг в НС по повод новината от днес за нова версия – убийство, прикрито като самоубийство, за смъртта на старши лейтенант Тодор Манчев, открит мъртъв след инцидента с американски военни в пловдивското село Чешнегирово.

Христо Гаджев припомни, че още в началото на август е внесен проект за решение за временна комисия за изясняване на факти и обстоятелства за инцидента. Това НС не намери време да се занимава, но ГЕРБ ще внесе искането си и в следващия парламент, каза той. Гаджев изброи какво е направено и какво не – че докладът не стигнал навреме до Военна полиция, оказван е натиск на семейството на Манчев, нова проверка, назначена от военна полиция, в нея добавени нови факти и обстоятелства.

ГЕРБ провели среща със семейството на лейтенант Манчев – те изразили притеснение, че стаята е била почистена половин час след убийството. Защо това е направено – няма отговор, пита още Гаджев.

Тома Биков поиска оставката на военния министър още днес: Няма какво да се чака два дни, трябва да бъде уволнен незабавно от президента Румен Радев. Става дума за една скатавка, високото ниво иска да прехвърли отговорност на ниското ниво, категоричен е той.

“От днес тази тема придобива формата на потресаващ скандал, дори и ние не сме си представяли, че може да се случи. Прикриване на убийство – от страна на разследващите от военна полиция. Има детайли, но за да стане всичко това, Радев трябва да освободи от длъжност директора на Военна полиция бригаден генерал Ивайло Сотиров, който има пряка отговорност към това, което се е случило”, каза още Биков. Докато този човек изпълнява тази длъжност – разследването може да бъде вкарано в друг коловоз, министърът на отбраната незабавно трябва да подаде оставка и да бъде поискана от Радев. Трябва да се осигури пълна прозрачност. Какво се случва във Военна полиция, пита Тома Биков.

Даниел Митов посочи, че този случай показва целия начин, по който управлява служебното правителство на Румен Радев – формалното разследване, опитът да се прикрие убийство, очевидно неуспешен, а начинът, по който функционира администрацията, управлявана от Радев, е на комфорт, но с цел да прикриват престъпления, за да може техният патрон Румен Радев да си спечели втория мандат, анализира Митов.

Знаем, че Радев даде генералско звание на човека, който управлява Военна полиция. Той беше изпълняващ длъжността по онова време, а след това беше прикрит, за да може този човек да бъде повишен в звание генерал и да бъде направен шеф на Военна полиция. Това е начинът, по който управляват тези хора, затова е важно при следващи избори Радев да не бъде президент, добави още депутатът и зам.-председател на ПГ на ГЕРБ.

Митов призова другите партии да подходят отговорно, да застанат зад тях в битката, за да се изясни истината.

Политика

Вижте колко жители в Якоруда, Гърмен, Гоце Делчев… се смятат за турци!

Published

on

Близо половината от жителите на Якоруда се смятат за турци, според данните от преброяването на населението у нас. 49,3% от населението в малката община са се самоопределили към турската етническа общност. След това се нарежда Белица, където 30% от хората се считат
за турци, Гоце Делчев с 24%, Гърмен с 15%, Сатовча с 8,7% и Хаджидимово с 7,7%.

Лицата от ромската етническа група са разпределени във всички общини в областта. Най.голям е делът на ромите в Гърмен с 12,4% и Петрич с 5,6%.

Българската етническа група обхваща 251 097 души. Турската етническа група е втората по численост със 17 027 души. Ромският етнос е третият по численост и наброява 9 739 души. Като македонци са се определили 81 души в областта.

Вероизповеданието е въпросът, на който делът на неотговорилите лица е най-висок, тъй като при анкетирането този въпрос бе по желание. Лицата, определили се към източноправославното християнско вероизповедание, са 196 942 в Пиринско. Мюсюлманско вероизповедание имат 40 667 души или 16% от жителите на областта. От тях мюсюлманско сунитско е вероизповеданието на 39 831 души, а мюсюлманско шиитско на 503-ма жители в Пиринско.

Continue Reading

Политика

Русофилите с кандидат-президент

Published

on

“Руcoфили зa възрaждaнe нa Oтeчecтвoтo” издигна кандидати за президент и вецепрезидент. Участието им е самостоятелно. В надпреварата на 14 ноември се включва Николай Малинов.

Тoвa рeшeниe e взeтo нa зaceдaниe нa IV кoнгрec нa ПП “Руcoфили зa възрaждaнe нa oтeчecтвoтo”.

“Нa прaгa cмe нa трeти пoрeд зa тaзи гoдинa пaрлaмeнтaрни избoри. Вeчe пeти мeceц пaрлaмeнтaрнo прeдcтaвeнитe пaртии нe мoгaт дa излъчaт прaвитeлcтвo. Пoлитичecкoтo бeзcилиe oбaчe нe e плoд нa рaзлични визии зa рaзвитиeтo нa Бългaрия. Бeзплoднocттa нa двa пaрлaмeнтa я дължим нa кoнюнктурни, тяcнo пaртийни и личнocтни cблъcъци. Никoя oт пaртиитe, прecкoчили 4-процентовата бaриeрa нa изминaлитe двa избoрa, нe пocтaвя пoд въпрoc нитo кoлoниaлния cтaтут нa cтрaнaтa ни, нитo икoнoмичecкaтa и финaнcoвaтa пoлитикa, вoдeщи дo нaй-гoлeмитe нeрaвeнcтвa и дo нaй-гoлямaтa бeднocт в EC, нитo oпacнaтa зa бъдeщeтo ни външнa пoлитикa нa Бългaрия“, кoмeнтирa Никoлaй Мaлинoв, прeдceдaтeл нa пaртиятa.

Continue Reading

Политика

На добър път към Победата, господин президент!

Published

on

Преди пет години, на  4 август 2016 г.,  вестник ЗЕМЯ беше първата българска медия, която подкрепи номинацията на ген. Румен Радев за президент на Република България и изтъкна 10 ясни аргумента за това. Направихме го с искреното убеждение, че Отечеството се нуждае от промяна, от връщане към държавността и нормалността, от нови неопетнени и почтени хора. И тогава, и сега вярваме, че Румен Радев е този, който може да бъде носител и гарант на тези ценности в името на хората. На изборите през 2016 г. той бе издиг­нат от БСП за кан­дидат президент заедно с кандидата за вицепрезидент – ярката и доказала се  социалистка Илияна Йотова. Неед­нок­ратно двамата споделяха от сърце и душа, че левите хора в Бъл­гария са тяхното политическо семейс­тво и винаги ще бъде така!

Като президент на Република България през пос­лед­ните пет години Румен Радев бе непоклатим изразител на социал­ните каузи на българите, а бит­ката за справед­ливост е неговата истинска битка! Той смело вдигна юмрук срещу коруп­цията и мут­ризацията на властта и затова не е случайно, че първият негов служебе­н кабинет водеше активна и социална, и антикоруп­ционна политика. Убедени сме, че това ще бъде политиката и на сегашното правителство. Радев и избраните от него министри, в мътна медийна и съдебна среда, постепенно започнаха да връщат почтенността, интелиген­т­ността и ком­петен­т­ността в политиката и държавните институции, да обединяват народа и нацията (а не статуквото и задкулисието), да лекуват раните, нанесени от проваления модел на ГЕРБ и Бойко Борисов.

Президентът Радев не на думи, а на дела доказа, че е истински български патриот и защит­ник на националния интерес и на балансираната външна политика в новия многополюсен свят, че не служи на чужди и антибългарски интереси. Така той се превърна в националния лидер, така чакан от народа през дългите и тягостни години на прехода -доказва го непоклатимото обществено доверие в него!

Последните пет години категорично показаха, че Радев и Йотова са точните хора, на точното място, в точното време! Затова и днес потвърждаваме нашето доверие и подкрепа за техния втори мандат.

На добър път към Победата, господин президент!

Проф. Светлана Шаренкова

Continue Reading

Политика

В Ци(р)к: Луна се кандидатира за президент

Published

on

Поп фолк певицата Луна Йорданова, известна само като Луна, пристигна в ЦИК, където се регистрира за президентските избори, съобщава Дарик.

“Истинският президент на България има само едно име и то е Луна”, заяви певицата пред събралите се журналисти.

Тя обяви, че подава документи с инициативен комитет, като събраните подписи са няколко хиляди.

Начело на инициативния комитет вече години наред е Луна Йорданова, заяви още певицата.

“Ще останете много приятно изненадани, имайте малко търпение”. Така Луна отговори на въпроса кого издига за вицепрезидент.

Луна Йорданова аргументира решението си така: “За да имаме ние, българските граждани, по-голям избор, а не да ни се предлагат едни и същи управляващи толкова години наред, а и да имам повод да изляза аз самата да гласувам. Имам доверие на себе си, имам доверие на всички българи, на всички мои почитатители. Те ме мотивират и ме карат години наред да направя тази крачка”.

“Промяната започва от мен”, категорична беше тя.

Continue Reading

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2021
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

ПОПУЛЯРНИ