КАМПАНИЯ НА БЧК И KAUFLAND БЪЛГАРИЯ ЗА „ТОПЪЛ ОБЯД“

От 1 до 30 септември във всички хипермаркети на търговската верига в страната ще има дарителски кутии в подкрепа на усилията да бъде осигурен безплатен обяд в училище на нуждаещи се деца от уязвими семейства.
За 13-а поредна година клиентите на Kaufland България ще имат възможност да подпомогнат „Топъл обяд“. Досега дарителската кампания традиционно се провеждаше за Великден и Коледа, но от тази година вече ще бъде организирана по повод на първия учебен ден.
В продължение на месец клиентите на Kaufland ще могат да даряват в поставените на видно място благотворителни кутии във всеки хипермаркет. В предходното издание на „Топъл обяд“ бяха набрани над 14 000 лева. Средствата от инициативата се предоставят за безплатен обяд на деца в неравностойно положение – сираци, полусираци, от многодетни семейства, с трайно безработни родители.
Топлият обяд в училище често се оказва единственият повод част от децата да посещават учебни занятия. Програмата успява да върне в класните стаи повече от 19 000 деца от цялата страна. Дългогодишното партньорство между Kaufland и БЧК е допринесло за набирането на общо 425 544 лева по програма „Топъл обяд“, с които са осигурени 212 772 безплатни топли обяда за нуждаещи се деца в цялата страна.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене