Бирсиен Ибрахим от Якоруда с отлично представяне на националната олимпиада по история и цивилизация

Максималните 100 точки на националната олимпиада по история и цивилизация отредиха първо място на талантливата якорудска единадесетокласничка в СУ „Св.св. Кирил и Методий” Бирсиен Ибрахим.

„Историята се пише от победителите – 100/100 т. Исмаил Цикалов, благодаря Ви за всички знания през годините по история – предметът, който съживява, увековечава и поучава”, написа момичето на преподавателя си по история, който преди години беше кмет на Якоруда, а после и адвокат, и му изпрати за доказателство таблицата с класирането.

Биси, както в Якоруда наричат талантливата девойка, е дъщеря на стоматолога д-р Ислям Дурев и лекарката д-р Айлин Куньова. През април тя бе избрана за един от осемте посланици на Европа по време на Младежката среща на върха по въпросите на климата и през следващата година ще представлява България в Европа на всички форуми, посветени на темата. За посланическата титла кандидатстваха 240 младежи и девойки от 29 европейски страни, а участието им с доклади и в дискусии беше организирано онлайн заради пандемията.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене