Кметът Радослав Ревански и вицепрезидентът Илияна Йотова правят първа копка за реконструкцията на пътя Белица – Семково

Символичната първа копка ще бъде направена от Вицепрезидентът на Република България – Илияна Йотова и кметът на Община Белица Радослав Ревански в 10.30 ч. на 08.02.2020 г. в началото на основен път Белица-Семково в близост до пропусквателен пуннкт на ДГС – Белица.

Проекта предвижда възстановяване и подобряване на транспортно – експолатационните качества и носимоспособност на настилката на пътното платно с оглед осигуряване безопасност на движението, подобряване комфорта на пътуване и по-добро отводняване.

Началото на участъка за изпълнение започва от края на урбанизираната територия на гр. Белица. Краят на участъка е на км 6+300.
Стартът на строителните работи ще бъде даден с тържествен водосвет извършен от местния свещеник отец Николай Попов и с благословена молитва и курбан от местния имам Ахмед Горелски.

Церемонията за полагане на първа копка на основен път Белица-Семково е част от визитата на Вицепрезидентът на Република България , която за трети път посещава Белица за да участва в зимен празник „Белица-Семково“ .

От 11.30 ч. в същия ден кметът на общината и Вицепрезидентът ще открият зимния празник „Белица-Семково“2020.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене