Постановката „Снежанка и джуджетата“ постави началото на Театралния фестивал „Талантино“ в Благоевград

Започна юбилейното десето издание на детския театрален фестивал „Талантино“ в Благоевград.
Постановката „Снежанка и джуджетата“ на домакините от ДТ „Проф. Енчо Халачев“ постави началото на прегледа на театралните школи, който ще се състои на 16, 17 и 18 юни и ще предложи на благоевградската публика селекция от класически и съвременни пиеси.
Всеки ден в рамките на три дни с първите представления погледът ще бъде насочен към най-малките зрители, като на сцените на Кукления театър и във Военния клуб ще оживеят любими приказни герои.

Организаторите са помислили и за по-голямата възрастова аудитория с представленията „Хотел между тоя и ония свят“, „Играем Чехов по „Добрият доктор“, „Изгревът в края на деня“, „Индже“.
Официалното откриване на събитието е днес от 19.30 часа във фоайето на Младежкия дом, след което следва представлението „Ромео и Жулиета“.
В 21.30 часа в Stage bar „Драмеди Бенд“ ще изнесе концерт.

Победителите в различните категории тази година ще бъдат определени от жури в състав: Теодор Елмазов, Любомир Фърков, Цветан Николов и доц. д-р Милена Анева.
Официалното награждаване на призьорите ще започне в 20.30 часа в неделя, след финалната постановка „Индже“ на „Арт Асоциация „Водолей“ – София.
Организатори на събитието са ДТ „Проф. Енчо Халачев“ и Община Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене