Задържаният за подпалването на Купола в Благоевград – син на известния дупнишки съдия С. Соколов, Окръжен съд гледа мярката му

Задържаният за опожаряване на Купола в Благоевград Орлин Соколов е син на починалия преди години известен адвокат, съдия и прокурор в Дупница Седефчо Соколов.

Орлин Соколов е завършил ПГ “Христо Ботев” в Дупница. От години е гастарбайтер в Англия. Преди около месец си дошъл за лятната ваканция в Дупница, където живее на квартира. На Фейсбук страницата си е писал последно на 4 септември: “Дори в еднакви обстоятелства, хората живеят в различни светове”.

От прокуратурата искат за Соколов постоянна мярка “задържане под стража”, която ще се гледа в Окръжен съд – Благоевград.

Все още не е готова рекапитулацията от щетите от големия пожар в емблематичната сграда „Купола“ в Благоевград. Най-големи са те за намиращата се в нея банка, където е унищожен цялата техника. Генералният директор на банковото обединение пристигна завчера в областния град, за да се запознае собстановката. Има сериозни щети и в съседните офиси. Те са причинени от процеса на гасенето и многото вода, която се изля, за да бъде потушен пожара в
купола над банковия офис.
Пиано бар “ Балкантон“ и дискотека ТНЕ FACE не са пострадали сериозно, но пък
не могат да работят, тъй като достапът до сградата е ограничен и не се знае
колко дълго ситуацията ще е такава.
Припомняме, че Соколов и брат му вдигнаха скандал в пиано бар, отказвайки да
напуснат след работното време. Намесила се охраната и те били изхвълени
навън.
После Огнян Соколов се върнал с бензин и залял таблото пред бара, драснал
клечката и избягал. Брат му уж не разбарал нищо, затова и бе освободен след 24
часово задържане. Соколов направил опит да избяга през ГКПП Калотина, но бе задържан.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене