Кола удари смъртоносно кошута, изскочила внезапно на пътя за Предел

Кошута предизвика катастрофа на Предел. За щастие пострадали хора при инцидента няма, но грациозното животно е починало от тежките рани.

Инцидентът е станал на 7.09. на пътя Симитли-Предел, малко преди Баба Цвета. Кошутата е изскочила внезапно на пътя на лек автомобил, пътуващ в посока Разлог. Водачът не е имал време да реагира и ударил челно животното. В първите минути след инцидента кошутата е била жива и незабавно е подаден сигнал за помощ, но малко по-късно е починала от тежките травми и не се е наложило на място да бъде изпращан ветеринарен лекар. Намесата му е била безсмислена, тъй като в резултат на удара животното е получило голям разрез на корема и е починало минути след сблъсъка.

На място са изпратени горски служители към ТП ДГС – Симитли, които да се погрижат за отстраняване на дивото живото от пътното платно. Кошутата е транспортирана в камера на ТП Държавно ловно стопанство „Витошко-Студена“.

Водачът на лекият автомобил не е пострадал. Колата е със сериозни щети в предната част, счупено е и панорамното стъкло. Мястото на инцидента е посетено и от служители на Пътна полиция, които да регулират движението до отстраняване на кошутата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене