Съдът реши в полза на Бербатов, конгресът на БФС ще е на 12 октомври

Софийският градски съд насрочи извънредния конгреса на Българския футболен съюз (БФСза избор на нов президент и Изпълнителен комитет за 12 октомври. Решението е взето на база подписите на една трета от клубовете, които поискаха Конгрес, а от тяхно име подписката бе внесена от Димитър Бербатов и неговия екип. Първоначално Изпълкомът на БФС не прие тази подписка с аргумент, че има недействителни подписи. Ден по-късно обаче Агенцията по вписванията отказа да впише този Изпълком. Така се стигна до решаване на спора от съда. Той е взел решение в полза на Димитър Бербатов и клубовете, които искат промяна в ръководството на БФС.

Голмайстор №1 за националния отбор обяви, че решението на съда е окончателно и не може да се обжалва. Така извънредният конгрес на БФС трябва да се проведе на 12 октомври от 10 часа в зала 1 на НДК. Настоящият президентът на БФС Борислав Михайлов беше обявил, че конгрес ще има чак на 18 март 2022 г.

„Доволен съм, че съдът направи нужното и доказа, че сме си свършили работата по законен път. БФС отхвърли тази декларация, което беше напълно неправилно. Ние сме щастливи, защото клубовете искаха точно това“, каза бившият нападател на „Манчестър Юнайтед“.

В екипа на Бербатов са съотборниците му от националния отбор Мартин Петров и Стилиян Петров

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене