Ултрамаратонци от цял свят се състезават в сърцето на Пирин над Банско

Броени дни остават до петото издание на състезанието „Pirin Ultra”. Три трасета с дължина от 160К, 66К и 38К очакват всички участници в красивия Национален парк „Пирин”, като стартът и финалът на състезанието ще са в град Банско.

„Пирин Ултра” е планински ултрамаратон по планинско бягане, който се провежда в сърцето на парка и е част от световните серии по Скайрънинг. В маратона от 10 до 12 септември участниците от цял свят ще се състезават по три трасета като поставя високи препятствия пред всички желаещи да покорят пътеки, низини и върхове в Пирин планина.

НП „Пирин” е част от световното наследство на Юнеско и освен изключително подходящ терен за планинско бягане, разкрива пред състезатели, планинари и туристи спиращи дъха гледки. Първото издание на състезанието се провежда през Септември 2016 г. Три години след това „Pirin Ultra” е вече част от световните серии по Скайрънинг. През 2018 година стартът на късата дистанция – 66K, бе част от календара на Skyrunner® World Series. През 2019г. състезанието вече има три трасета, като отново дистанцията на 66К е част от световните серии по Скайрънинг, а третото попълнение е трасе с дължина 38К.

Петото издание на „Pirin Ultra“ ще се проведе от 10 до 12 Септември 2021 г. Участниците отново ще се състезават по три трасета. По традиция Трасе А ще е с дължина 160К, второто – Трасе Б, ще предостави 66К чист планински терен, а Трасе С, с дължина 38К, носи името „Pirin Extreme“ и е част от „Skyrunner® World Series“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене