Покана за публично обсъждане на намерение за поемане на дългосрочен общински дълг от Община град Якоруда

На основание чл. 15, ал. 1 от Закона за общинския дълг и наредба за условията и реда за поемане на общински дълг и провеждане на обсъждане на проекти, които предстои да бъдат финансирани чрез поемане на общински дълг на община Якоруда, Кметът на Общината инж. Нуредин Кафелов кани местната общност да  участва в публично обсъждане на намерение за поемане на дългосрочен общински дълг, финансиран по реда на чл. 19  от Закона за общинския дълг при следните основни параметри:

І. Кредит за финансиране на разходи за основен и текущ ремонт на градска инфраструктура

  1. Предназначение на дълга: –  финансиране за основен и текущ ремонт на улична мрежа в община Якоруда
  2. Стойност на дълга– до 1 500 000   (Един милион и петстотин хиляди лева) лева.

Начин на финансиране: – дългосрочен дълг, поет с договор за общински заем.

Начин на обезпечение на кредита: – Учредяване на залог върху настоящи и бъдещи парични вземания, представляващи настоящи и бъдещи приходи на Община град Якоруда, по чл. 45, ал. 1, т. 1, букви от „а“ до „ж“ от Закон за публичните финанси и бюджетните взаимоотношения на Община град Якоруда по чл. 52, ал. 1 от Закона за публичните финанси, постъпващи по бюджетната банкова сметка, вземанията за наличностите по която, настоящи и бъдещи, също са обект на особен залог.

Място и дата на провеждане на обсъждането: Обсъждането ще се проведе на 08 септември 2021 г. /сряда/ от 16.00 часа при спазване на въведените противоепидемични мерки от Министерство на здравеопазването и Регионална здравна инспекция-Благоевград в малкия читалищен салон на град Якоруда.

Община град Якоруда очаква мнения, препоръки и предложения на електронен адрес oba_yda@abv.bg, или на фронт офиса на Общината до 17:00 часа на 29.09.2021 г.

За постъпилите становища и предложения от публичното обсъждане ще бъде съставен протокол, който ще бъде публикуван на интернет страницата на Община Якоруда и ще се приложи към предложението за поемане на дългосрочен дълг при внасянето му за разглеждане от Общински съвет.

 

инж. НУРЕДИН КАФЕЛОВ

Кмет на Община Якоруда

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Start typing and press Enter to search