Двама нови зам.-кметове ще отговарят за финансите и европейското развитие в Община Благоевград

Двама нови заместник-кметове ще участват в управлението на община Благоевград. Те бяха представени днес на пресконференция от кмета Илко Стоянов.

Мария Петрова ще отговаря за ресор „Икономика, финанси и европроекти“. Тя е родена в Благоевград, има дългогодишен опит във финансовия контрол, вътрешния одит и одита на европейски средства.

„Изключително много разчитам на заместник-кмета Петрова за повишаване на финансовата дисциплина, особено относно харченето на средства от Европейския съюз, тъй като Община Благоевград  е с редица финансови корекции, в резултат на пропуски при предишните управления. Тя ще бъде ангажирана и с  вътрешния одит в Община Благоевград“, каза Илко Стоянов.

Вторият заместник-кмет е досегашният директор на дирекция „Образование“. Той застава начело на ресор „Европейско развитие, образование и иновации“, като ще има особено важна роля за конструктивния диалог между Община Благоевград и ключови институции, отговарящи за образованието и иновациите.

В Общинска администрация има още един заместник-кмет, който бе представен от градоначалника през м. юли. Това е инж. Христо Дюлгеров, който отговаря за строителството.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене