Караянчева: Консултациите на Радев бяха безсмислени

Консултациите, които президентската институция организира, бяха абсолютно безсмислени, заяви председателката на НС Цвета Караянчева, която присъства в Римокатолическата катедрала „Св.Йосиф“ в София на светата литургия и церемонията по епископско ръкоположение на Негово Преосвещенство монсеньор Румен Станев. По думите й те разглеждаха теми, които се обсъждат в страната от 10 години, когато се повдигне въпроса за изборния кодекс.

Право на президента е да насрочи датата за избори, коментира председателката на НС и добави, че промяната на първоначално обявената дата е само, „за да се оправдаят консултациите“. Според Караянчева обявената дата – 4 април, не е удачна нито за католическата, нито еврейската и арменската общност. Тя коментира, че президентът „явно не е слушал“, когато политическите партии заявиха, че нямат против изборите да се проведат на 28 март.

По думите й властта се справи с управлението по време на тежката ситуация, която създаде пандемията, и коментира, че щеше да бъде безотговорно правителството да хвърли оставка. „Какво щеше да прави едно служебно правителство без гласуван бюджет“, попита Караянчева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене