Партия „Волт“ напусна „Изправи се.БГ“

Партия „Волт“ напуска гражданската платформа на Мая Манолова „Изправи се.БГ“, която е част от коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме“. „Волт“ – създадена от бившия депутат от ДБГ Настимир Ананиев, няма депутати във все още действащото 46-о Народно събрание. През почивните дни политически борд на партията е взел решение не само да се оттегли от мрежата на Манолова, но и да оттегли подкрепата си от коалиция „Изправи се! Ние идваме“.

„Направихме анализ на взаимоотношенията в коалицията и заявките, с които се събрахме преди 9 месеца и установихме, че има много разминавания и голяма част от хората, с които стартирахме този проект вече ги няма. Текущите участници и ръководство на коалицията са се капсулирали в един затворен кръг и забравят очакванията на протестиращите, които ни събраха“, каза Венцислава Любенова, която е съпредседател на „Волт“.

Симеон Трулев, който е другият съпредседател на партията, посочи: „Нашите членове и симпатизанти очакваха редовно правителство и по адекватно поведение в Народното събрание на коалицията, която подкрепяхме. Последните дни се удари дъното – всеки дърпа в своята посока. Има хора от „Изправи се! Ние идваме!“, с които бихме продължили да работим, но не и в този формат“.

От партията съобщават, че ще участват на предстоящите парламентарни избори през ноември независимо дали със собствена регистрация или в коалиционна форма.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене