Господ помогна на петричкия поп Н. Чопаков, за 2 дни да намери клиника в Турция, готова да лекува младата му съпруга от левкемия

Съпругата на свещеника в Петрич и селата Ключ и Яворница Никола Чопаков – Таня, изживява най-кошмарния септември в живота си, след като на 31 август чу жестоката диагноза „левкемия”.

„Лекарката, която й я постави, директно ми каза, че жена ми ще умре, и целият ми свят се срути”, разказа за в. „Струма” младият отец.

Още на следващия ден той грабнал телефона и намерил клиника в Турция, където лекарите се съгласили да приемат 33-годишната българка за изследвания и лечение. Насочил се към това здравно заведение, понеже в момента там се лекува малката Йоана от с. Яворница, която също е с тежко заболяване.

„Господ ми помогна, защото веднага успях да се свържа с пиарката на клиниката – нещо, което пациентите обикновено не успяват да направят с месеци”, не може да скрие радостта си поп Никола.

Единственото му притеснение обаче е как ще успее да събере парите, които за свещеническата му заплата, с която издържа и двете им дечица – момче и момиче във втори и четвърти клас, са непосилни. Става въпрос за 5000 евро.

Ако някой има възможност, нека се включи в дарителската кампания за младата жена, която тепърва трябва да се радва на децата си. Сметката, по която могат да бъдат преведени средства, е:

Банка ДСК

Таня Пантева Чопакова

Сметка № 000000026524397

IBAN BG46STSA93000026524397

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене