Обсъдиха бюджета на Сапарева баня пред празна зала, Тимчев пита не е ли време за уво на Андреева

Калинка Андреева

Въпреки обявленията на местната власт, планираното обсъждане на бюджета на община Сапарева баня за 2014 г. на практика не се състоя след масов бойкот от страна на общинските съветници и партиите, както и почти нулев интерес от гражданите. Липсата на материали и покани предварително вбесиха за пореден път местните политици и те оставиха мнението си за дебатите в зала на предстоящата сесия.
„Няма да обсъждаме нищо без да сме се запознали с материалите и без да сме имали време да го обсъдим с колегите”, категорична е Марта Желязкова от ГЕРБ.
„Ще разберете мнението ни в зала. Не искаме да лъжем хората, че нещо уж се обсъжда…Това е отбиване на номера и съветниците не го приемаме”, добави тя.
Позицията на ГЕРБ-съветниците в Сапарева баня срещна подкрепа и от областното ръководство на партията.
„Колегите са прави, имахме желание да обсъдим и да направим своите оценки, а бяхме лишени от материали и време да се подготвим. Не може толкова хора да се съобразяваме с времето на общинските чиновници, имаме си работа и срещи и за разлика от някои хора не пием кафета по цял ден в кабинетите си. Нека кмета Иванов помисли дали да не освободи най-накрая г-жа Калинка Андреева от поста й, така не може да се работи просто, няма никакъв смисъл!”, коментира координаторът за общинските политики и местни структури на ГЕРБ Росен Тимчев.
Съветници коментираха, че тепърва ще се решава дали да бъде подкрепен бюджетът, но не изключиха възможността да бъде върнат за поправки или дори отхвърлен на предстоящата сесия.

www.dennews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене