Кметът Чимев: Марек си е наш, стоим зад отбора

Чимев

“В нашия регион всеки град емоционално е свързан с футболния си отбор и не е склонен да го преотстъпи на съседния. Ако има желаещи да вложат средства в “Марек”, с удоволствие ще преговарям с тях, но досега само общината и “Актавис” инвестират в отбора, за който искаме да не се говори само в минало време”, заяви на специална пресконференция в Пресклуб “България” кметът на Дупница инж. Методи Чимев. Така той отговори директно на появилите се слухове, че дупничани са склонни да преотстъпят любимия си “Марек” срещу солидна сума. Заедно с кмета, който е и вицепрезидент на футболния клуб в пресконференцията участва и изпълнителния директор и старши треньор на отбора Иво Паргов. Той се надява да успее да задържи младите футболисти, с които тимът не допусна нито една загуба през есенния сезон и е на първо място в “Б” група с 10 точки аванс пред втория в класирането.

Иво Паргов

Паргов призна, че “Марек” не е с най-големия бюджет в групата, но футболистите знаят, че ще получават редовно договорените си възнаграждения. Допълнителна селекция за пролеттта няма да се прави, а в бъдеще ще се залага и на възраждането на детско-юношеската школа на клуба. Югозападният регион е дал много таланти на българския футбол и “Марек” разчита на това. Дори и сега има интерес към някои от имената в отбора, но конкретни оферти не са получавани. Обръща се и сериозно внимание на възстановяването на тренировъчната база, включваща 4-5 терена, на които обаче сега е невъзможно да се водят занимания. Паргов все още не счита за сигурно влизането на отбора в “А” група, но е помолил председателя на лицензионната комисия към БФС Красин Кръстев да им гостува на “Бончук” и да каже какво е необходимо да се направи за да може стадиона да отговаря на изискванията за мачовете в елита. Така и общината и основният спонсор в лицето на “Актавис” ще могат да предвидят средства отрано.
“Спортът е сред приоритетите на общинската програма”, потвърди кметът Чимев и обеща положително развитие на проблема с реконструкцията на сегашната спортна зала и превръщането и в модерно спортно съоръжение.
“Срамно е, че имаме волейболен отбор, които играе в Шампионската лига, а трябва всеки път за домакинските мачове да возим по 1000 привърженици в Самоков. Сигурен съм, че ако в Дупница има подходяща зала тук ще събираме много повече фенове”, заяви той. Кметът гарантира и финансовото осигуряване на “Марек” в пътя му до “А” група, както и сред елитните отбори, когато това стане факт. Относно въпроса дали може “Бончук” да има ново име, градоначалникът отговори, че разговори в тази насока са водени и преди, но все още няма конкретен резултат, защото това зависи от финансовите възможности и желание на фирмата, която би спонсорирала изграждането на стадиона, който сега е общинска собственост.
www.dennews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене