25-ма младши магистрати встъпиха в длъжност в прокуратурите

„Заклевам се в името на народа да прилагам точно Конституцията и законите на Република България, да изпълнявам задълженията си по съвест и вътрешно убеждение“. Тези думи произнесоха 25-ма младши магистрати при встъпването си в длъжност в районните прокуратури и следствените отдели към окръжните прокуратури в Софийския апелативен район.
Всички те, след участие в сложна конкурсна процедура за първоначално назначаване, са успешно преминали обучение в Националния институт на правосъдието (НИП) и са назначени с решения на Висшия съдебен съвет. На официалните церемонии в прокуратурите в Благоевград, Видин, Враца, Монтана, Перник, Сливница и София, в присъствие на колеги, младшите магистрати подписаха клетвени листове, в съответствие с разпоредбите на Закона за съдебната власт.

Даниела Христова и Любомира Цветанова започнаха работа като младши прокурори в Районна прокуратура –Благоевград.

Радослав Ценков, Константин Богданов и Христина Керанова за пръв сложиха тогите на магистрати при встъпване в длъжност в районните прокуратури в Перник, Видин и Сливница.

Отличник на випуска в Югозападния университет „Неофит Рилски“ Марина Христова е младши прокурор в прокуратурата в Монтана.

Борислава Бориславова ще приложи опита си, придобит като прокурорски и съдебен помощник, след встъпване в длъжност като младши прокурор в Районна прокуратура – Враца. Александра Петкова, Василена Гръбчева, Иван Димитров, Станислав Георгиев, Евгени Тодоров, Божидар Кирилов, Кънчо Димитров и Вероника СтефановаЧолакова се присъединиха към колектива на Софийска районна прокуратура.

Стартирали кариерата си като разследващи полицаи – Мартин Христов и Димитър Узунов, след приключване на обучението в НИП с успех 5,97, са младши следователи в Следствения отдел на Окръжна прокуратура – Благоевград.

С отличен резултат от юридическото си образование в Софийския университет „Св. св. Климент
Охридски“, с опита си като адвокатски сътрудник и съдебен помощник в
Върховния касационен съд Симона Николаева ще разследва дела в
Следствения отдел на Окръжна прокуратура – Перник. След работа на
разследващ полицай в МВР Биляна Николова встъпи в длъжност като младши следовател в Следствения отдел на Окръжна прокуратура – Монтана. Професионалният опит на
разследващи полицаи ще помага на Светла Иванова и Иван Петров в
работата им като младши следователи в отдела на Софийска градска
прокуратура. В същия колектив ще работят техните колеги с адвокатска
практика – Елица Иванова и Диана Станоева, бившият помощник частен
съдебен изпълнител Георги Божилов и Никола Сиджимов.

Пред колегите си в прокуратурите от Софийския апелативен район
младшите магистрати се заклеха да изпълняват задълженията си по
съвест и вътрешно убеждение, да бъдат безпристрастни, обективни и
справедливи, да допринасят за издигане престижа на професията, да
пазят служебната тайна, като винаги да помнят, че за всичко отговарят
пред закона.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене