ДПС иска цялата истина за Делян Пеевски да излезе наяве, за да няма спекулации!

Документ от Президентството доказва, че Пеевски никога не е участвал в схема със задгранични паспорти

„Трябва да спрат спекулациите по темата с името на г-н Пеевски. По тази причина сме изискали справки от отговорните институции.


Документ от Президентството доказва, че г-н Пеевски никога не е участвал в схема с издаване на задгранични паспорти, каквото обвинение се посочваше по случая „Магнитски“.  Това заяви Хамид Хамид, депутат от ДПС в студиото на „Лице в лице“ по бТВ.

Народният представител уточни по-рано днес, че в „Министерство на правосъдието нямат данни, уличаващи г-н Пеевски в афера с паспорти.

За да няма никакви манипулации по отношение на Делян Пеевски, от ДПС са се обърнали към държавните органи с искане за предоставяне на всички данни, които касаят него.

От месеци насам медиите от кръга „Капитал“ сеят манипулативни материали, в които забъркват името на Пеевски в измислени скандали.

Хамид взе отношение и по темата с Ахмед Доган.

„Ахмед Доган няма връзка с резиденцията Росенец. Това е една база за водни спортове, чиито собственици са две търговски дружества, както се оказа от предоставените на комисията документи. Там не фигурира името на господин Доган. Всичко друго е долна инсинуация“, посочи той.

По думите му от представените документи в комисията „Росенец“ се опровергава категорично лъжите на председателя на комисията – Калоян Янков.

„На председателя на комисията и неговия заместник – Димитър Найденов, ще им предложа да се кандидатират за президентска двойка. И двамата се опитват да станат известни на гърба на господин Доган. Препоръчвам да не правят номера с лодката. А да вземат един делтапланер. И да литнат над него. Изнасянето на информация, която е получена на закрито заседение, носи съответната наказателна отговорност“, сподели още Хамид.

„Ние от ДПС наказателна отговорност няма да им търсим. Няма да ги правим герои тези момчета“, добави още депутатът.

„Господин Доган няма в какво си качество да отговаря пред комисията „Росенец“. Няма какво да им каже. Всички ще бъдат със замръзнали лица, ако господин Доган се появи в комисията. Това е опит за пряка атака срещу него. А и срещу ДПС. Не съм говорил с Ахмед Доган скоро. Не знам неговото мнение по въпроса“, появи още Хамид.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене