Кметът Владимир Москов за новите мерки

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов за новите противоепидемични мерки, които влизат в сила от днес, съгласно последната Заповед на РЗИ-Благоевград.

При тази сложна ситуация, при пълна болница и при нарастване на случаите на заболели от коронавирус следва да се ограничи публичното празнуване и събиране на открито, заяви кметът Владимир Москов.

Рисково е в момента да се правят сирници, за това призоваваме да не се събират хората и да не палят огньове…

В случай, че се направи Сирница, следва да се спазват всички противоепидемични мерки и указания, съгласно заповедта на РЗИ-Благоевград. По принцип, отговорността се поема от организатора на Сирницата. Контролен орган по спазването на изискванията е РЗИ, могат да се налагат и глоби  на лицата, които не спазват въведените мерки.

Кметът на община Гоце Делчев отново призова жителите на общината да спазват стриктно всички противоепидемични мерки.

Кметът Владимир Москов апелира тази година да не се правят сирници.

Общинският кмет призова празникът Прошки да се ограничи до събиране в най-тесен кръг, в домовете на хората, за да се щадят силите на всички, които са на първа линия в борбата с коронавируса в болницата в Гоце Делчев. Към момента капацитетът на ковид леглата в болницата е запълнен и не малко хора са поставени под домашно лечение.

Днес ще бъде направено и предложение за въвеждане на вечерен час за непълнолетни лица– от 21:00ч. до 6:30ч. Вечерният час за всички под 18г. в общината ще влезе в сила от петък, ако бъде разрешен от РЗИ.

„Трябва да слушаме това, което ни казват здравните власти, за да преодолеем по-бързо проблема, да помогнем на болницата, да е по-лесно и на всички, които се грижат за нашето здраве“, заяви още кметът Владимир Москов в интервю за Тв Запад Гоце Делчев, което можете да чуете ТУК.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене