Наградиха медалистите от първенствата по радиоориентиране в Банско

В края на първия състезателен ден на  ХХІІІ Европейско първенство по радиоориентиране и ХVІІІ Европейско първенство за юноши и девойки по радиоориентиране, в Банско се състоя церемония по официалното му откриване и награждаване на първите победители.

Близо 500 състезатели и треньори от 25 държави пристигнаха в Банско за състезанията.

„Този интересен технически спорт, който обединява интелектуални, технически и физически умения, е предизвикателство, което изисква много от практикуващите го. Позволете ми да изразя своето уважение към знанията, усилията, труда и упоритостта на състезатели и треньори. Те наистина са впечатляващи и заслужават адмирации“, заяви на тържественото откриване кметът на Банско Иван Кадев. Той приветства участниците, които се състезават в различни възрастови категории в класически дисциплини, спринт и фоксоринг. Най-младият участник в състезанията е на 12  години, а най-възрастният е на 82 години, но всички са обединени от любовта към науката, техниката и природата.

На награждаването след първия старт в дисциплина спринт бяха раздадени 16 комплекта медали. Най-много отличия отидоха в отбора на Чехия, следван от Украйна, Русия и Беларус. Медали взеха и състезатели от Унгария, Словакия, Хърватска и България. Състезанията продължават до 2 септември.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене