Откриват триажен кабинет в Благоевград, няма да спират фестивала в Дъбрава

Ще се направи триажен кабинет пред поликлиниката и частната болница „Пулс“ в Благоевград. Това е решено по време на заседание на Общинския кризисен щаб, свикан от градоначалника Илко Стоянов.

Кабинетът ще представялва вид фургон, през който ще преминават първоначално хора със симптоми на коронавирус. Решено е още в отделенията по хирургия в МБАЛ и частната, да не се приемат заразени пациенти. Те трабява да останат „чисти“, заяви Стоянов.

Към момента няма да се въвеждат извънредни мерки срещу Ковид в Благоевград и селата. Няма да се спира фестивалът в Дъбрава, както и други празнични ритуали, събори и срещи на открито, каза Стоянов.

Предстои той да разговаря с медици, които да подпомогнат лекарите в болниците, ако има натиск. Това ще са предимно медицински сестри, които са заети в  училищното и предучилищното образование. Евентуално при получаване на съгласието им, биха могли да се командироват на първа линия.

Както вече информирахме, Общинският щаб бе сформиран преди дни. В него са председателят на ОбС Радослав Тасков, началниците на двете полицейски управления в Благоевград, директорите на РЗИ, на МБАЛ, „Пулс“ и на Спешния център. В сформирания щаб са още главният секретар Дейвид Арабаджиев, началникът на правния отдел Галена Манова, отговарящият за здравеопазването Антон Темелков, новоназначеният главният специалист ОМП Иван Кайнакчиев – бивш шеф на ДАНС, Венцеслав Гълъбов, специалист превенция и защита при бедствия и аварии.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене