Пиян фен на „Копие“ (Копиловци), заплюл съдия, отнесе 200 лв. глоба, забраниха му за година да стъпва на стадион у нас и по света

67-г. Марин Илиев от близкото до Кюстендил село Копиловци седна на подсъдимата скамейка в Районен съд – Кюстендил с обвинение за хулиганско поведение по време на футболен мач между отборите на „Копие” (Копиловци) и „Ботев” (Лозно).

Срещата е една от първите в група „Осогово”, завършила с 4:0 за гостите.

Обвиненията срещу фена на футболистите от Копиловци са, че е отправял обидни думи и псувни по адрес на помощник-съдията на футболната среща Васил Ангелов.

Причината за хулиганското държане на Илиев е, че се появил на стадиона в селото почерпен, а и отборът на Копиловци още в първите минути се обзавел с гол.

„Доколкото знам, колегата, който е пострадал, е бил страничен съдия, най-близко до публиката, и явно недоволният зрител е решил, че той е най-лесната мишена”, коментираха футболни съдии в Кюстендилско.

Пияният фен не само обиждал и заплашвал страничния съдия, но и го заплюл в лицето след поредния гол във вратата на любимия му отбор.

Освен забрана да стъпи на стадион или на спортно мероприятие през следващата година не само в страната, но и в чужбина, Илиев ще трябва да плати и 200 лв. глоба.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене