Хандбалистката Екатерина Джукева и нейния брат, баскетболиста Янко Джукев: В България ни е страх повече, отколкото в чужбина!

Ровя си се аз в нета и случайно попадам на полски сайт, в който се провежда анкета за най-добър спортист на Полша: “Анкета за най-добър и най-популярен спортист на годината – Люблин 2015” На 4-то място в списъка с номинациите виждам името Ekaterina Dzhukeva, тоест Екатерина Джукева… В номинацията пише: “Ekaterina Dzhukeva (хандбал – MKS Selgros Люблин) Най-добрата хандбалистка в полската лига. Тя работи чудесно със свойте съотборнички, и не напразно МКС Люблин е на първо място в Полската Супер Лига. Тя имаше несъмнен принос към спечелването на тазгодишната 18-та титла в Полската лига. Ефективните интервенции не само в Суперлигата, но и в Европейската Шампионска Лига”.

JukevaЗа тези които незнаят, Екатерина Джукева е от Благоевград, моя лична приятелка. Припомням, че миналата година Топ Преса бе единствената българска медия, която успя да вземе интервю от хандбалистката Екатерина Джукева и нейния брат, баскетболиста Янко Джукев. Тогава те пристигнаха в България, Екатерина от Полша, а Янко от Франция. Категорично отказват да дават интервюта, но както сами казват: “Топ Преса, си е Топ Преса”.

Свързвам се с Екатерина, за да я поздравя за новите постижения. От нея разбирам, че и тя е в България и че може да разкаже специално за читателите на Топ Преса какво се случва в спорта и в живота на популярното благоевградско семейство. Топ Преса за втори път взе интервю от звездите, които не дават интервюта на български медии.

Даваме думата първо на Янко Джукев, който стана татко преди година. Топ Преса бе първата медия, която съобщи новината и ние първи показахме снимки на малкият Антоан.

Jukevi-2Янко, Какво е чувството да си родител?
– Удари ме, като гръм от ясно небе. Връщане на зад няма. Нещата стават много, много сериозни. Човек не спи, нон стоп будене, нон стоп памперси, нон стоп отговорности

Научи ли се да сменяш памперси ?
– Да, научих се. Нямах избор. Е, аз постоянно съм на тренировки , но като съм там сменям.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski_TopPresa

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене