Нашумялата със скандала „Приморско“ съдийка в Благоевград Деница Урумова кандидатства за пост в София

48797-632x358Съдия Деница Урумова, която заедно с баща й и неин колега Николай Урумов от Върховния административен съд бе в епицентъра на т. нар. скандал „Приморско“, свързан с отдаването на право на строежи по Черноморското крайбрежие на високопоставени магистрати и техните близки като „крайно нуждаещи се“, се опитва да напусне Благоевградския окръжен съд. Тя е подала документи и е допусната до участие в конкурса за преместване и заемане на 33 свободни длъжности за съдия в районните съдилища.

В списъка, който вчера бе публикуван от ВСС, с амбиции и шанс да се разделят със сегашната си длъжност са още колегите й от благоевградския съд Мирослава Йорданова, прокурор Румяна Митева-Насева, Емил Божков и Албена Момчилова от съда в Разлог, както и санданските съдии Катя Стайкова, Емилия Дончева и Иван Филчев.

Урумова и Йорданова са подали документи за София, колегите им от региона се конкурират за 1 свободна длъжност в Районен съд – Благоевград и 2 в съда в Петрич.

Малко по-големи шансове има за юристите, решили да правят кариера в прокуратурата. В  Благоевградската, Петричката, Гоцеделчевската и Разложката районна прокуратура има по 1 свободна длъжност, а в Санданската – 3. От местните държавни обвинители единствено петричкият прокурор Красимир Тодоров обаче е подал документи за преместване и е допуснат  до участие в конкурса.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене